FAQ | Pretraživač | Članstvo | Korisničke grupe
LORI forum - Početna  Profil Registracija          
Zid-vjere

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    LORI forum - Početna -> Duhovnost
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
sale
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: uto ruj 04, 2007 11:56 am    Naslov: Zid-vjere Citirajte i odgovorite

Mislite li da vjernici ne zele vidjet lose stvari u svojoj crkvi ili nekoj drugoj vjerskoj instituciji ?

hiro nakamura Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
nikka_ri
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: uto ruj 04, 2007 1:09 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

mislis da roditelji ne zele vidjet ili priznat da su im djeca narkomani i cekaju da se sami izvuce iz toga?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
sale
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: uto ruj 04, 2007 1:20 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Neznam o cemu ti pricas nikka , ali ja pricam o ovome . kad bilo kojem vjerniku kazem za lose u crkvi i kazem da ne vjerujem , oni mi samo kazu :vrag usa u tebe , prekini ne zelim cuti !
jer nesto u sta oni vjeruju i za sta misle da je dobro odjednom ispada jako lose !
e o tome govorim !

hiro nakamura Smile
[Vrh]
Nosferatu
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: uto ruj 04, 2007 3:45 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

meni su rekli 'ti samo trazis lose, tko trazi lose, taj ce lose i naci'
oni vole biti u svojim rozim oblacima i neda ih se skinuti dolje

meni je osobni uspjeh sto sam u obicnom razgovoru sa dvije iskrene vjernice postigla 'slazem se' za:
- posvajanje djece by pederi (no offence na izrazu, bilo je jednostavnije) - jer je u interesu djece da imaju dom
- na cinjenicu da ne zive svi muziku i da nije muzika ono sto potice agresivnost, vec je to ljudska glupost (manson) [protuprimjer je bio - recimo, mislim da nikome klape ne mogu biti lose, na sto je islo moje veliko kolutanje ocima i pripadni komentari]
- na cinjenicu da eutanazija moze biti dobra, ako se kontrolira i pravilno provodi
- na cinjenicu da zena ima pravo izbora, ali da treba biti svjestan u sto ulazis (abortusi bolestno/zdravog djeteta)
- na cinjenicu da treba biti odgovoran, i da je odgovrnije koristiti (bilo koju) kontracepciju negoli bacati djecu, davati ju na posvajanje ili abortirati

mislim da je to to, zasada

racunam da je to 2-3 covjeka koji su oko nekih stvari bili prisiljeni razmisliti svojom glavom Wink
sale
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: uto ruj 04, 2007 3:59 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Nosferatu je napisao/la:
meni su rekli 'ti samo trazis lose, tko trazi lose, taj ce lose i naci'
oni vole biti u svojim rozim oblacima i neda ih se skinuti dolje)

Da oni vole bit u rozim oblacima i vole govorit drugima da su nesretni jer ne vjeruju slijepo crkvi !(dosta si ti postigla nosferatu moram priznat)
Ima dosta vjernika u oblacima i kad ima nesto kazes a zivis u sredini u kojoj su svi vise manje vjernici ne valjas !
Zapravo vjera s ljudskoscu nema veze , a to njima ne mozes dokazat i sve lose u cekvi ne vide , evo kad sam teti svojoj rekla da su dosta svecenika pedofili i da takve treba kaznit ona je samo rekla : to je muslimanska i zidovska propaganda , oni crkve u americi zatvaraju !
i nije jedina koja tako nesto kaze i ti nemozes nista dokazat toj osobi a to je zapravo kao da govoris ljudskom zidu !
Ps procitala sam tvoj odgovor nosferatu 3 puta pa nadam se da je moj razumljiv !

hiro nakamura Smile
[Vrh]
hm...
Moderator/ica
Moderator/ica

PostPostano: sri ruj 05, 2007 12:15 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

da, mnogi/e vjernici/e ne zele vidjet ono lose u svojoj vjeri. kad e razmisli, ovo nije poseban privilegij vjernika/ca, vec izgleda u ljudskoj prirodi...vidljivo je i u drugim stvarima: na podrucju obitelji, posla, uvjerenja, ciljeva, politickog sistema itd.
[Vrh]
alexx
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: sri ruj 05, 2007 9:23 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

pa da, ali isto tako i ne vjernici ne žele vidjeti dobre strane u vjeri...
nikka_ri
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: sri ruj 05, 2007 10:19 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

saleksa je napisao/la:
Neznam o cemu ti pricas nikka

o istoj temi o kojoj i ti samo drugim rijecima.a ako oces mogu i ovako:

obitelj A: otac,majka,sin

otac: pijanac i niskoristi
majka: dobrica koja pokusava prikriti pred ocima svijeta i djece ocevu zlu narav
djeca: sve to vide ali i ne vide...doma pokusavaju nest napravit a pred svijetom se prave da je sve ok iako svijet vidi i zna istinu

obitelj B: poglavarstvo crkve,svecenici/redovnici,vjernici

poglavarstvo crkve: recimo nek je primjer majke iz obitelji A
svecenici(ne svi): negativna strana obitelji
vjernici: djeca

zakljucite sami sta je pjesnik time htio reci....
[Vrh]
sale
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: sri ruj 05, 2007 11:10 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Djeca-vjernici koji ne zele vidjet lose u svojoj crkvenoj obitelji ?
otac-svecenici koji rade lose i koriste to sta djeca ne zele vidjet lose ?
Mater-pokriva oca(svecenike) jer ne zeli da itko drugi vidi sta lose i usput i sama cini lose ?

jer sam dobro shvatila nikka ?

hiro nakamura Smile
[Vrh]
nikka_ri
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: sri ruj 05, 2007 11:11 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

bingo saleksa.... Wink
[Vrh]
grda
Junior/ka
Junior/ka

PostPostano: sub lis 06, 2007 9:03 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

pobogu, kakve vi to nepismene fanatike poznajete?
ja znam mnogo vjernika koji su itekako svjesni da je crkva kao institucija daleko od idealne, ali ne poistovjećuju svoju vjeru s institucijom.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
alexx
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: ned lis 07, 2007 10:02 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

grda je napisao/la:
ja znam mnogo vjernika koji su itekako svjesni da je crkva kao institucija daleko od idealne, ali ne poistovjećuju svoju vjeru s institucijom.

e...uzmimo recimo nedeljnu misu. skupina ljudi zajedno moli i u tome pronalazi svoj mir. pa što je u tome loše???
druga je stvar što se 50% njih ''ne slaže'' s Crkvom. idu na misu zbog Boga, a ne zbog svećenika
tina
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: ned lis 07, 2007 6:22 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

grda je napisao/la:

jep, treba napravit razliku izmedju vjere i religije, institucije..

Know that we all fall down
Love till you hate
Strong till you break
Know that we all fall down...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail YIM MSNM
tina
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: ned lis 07, 2007 6:23 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

alexx je napisao/la:
grda je napisao/la:

e...uzmimo recimo nedeljnu misu. skupina ljudi zajedno moli i u tome pronalazi svoj mir. pa što je u tome loše???
druga je stvar što se 50% njih ''ne slaže'' s Crkvom. idu na misu zbog Boga, a ne zbog svećenika

a zasto je potrebna misa da bi se bilo blizu Boga?

Love till you hate
Strong till you break
[Vrh]
alexx
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: ned lis 07, 2007 9:28 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

ne nužno. samo ponekad dođe potreba...
hm...
Moderator/ica
Moderator/ica

PostPostano: sri lis 10, 2007 4:42 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

tina je napisao/la:
alexx je napisao/la:
grda je napisao/la:

a zasto je potrebna misa da bi se bilo blizu Boga?

obredi mogu biti samo prazne formule. a nekad i ne moraju. meidtirati mozes tek formalno, a mozes i zaista nesto napraviti s tom meditacijom. tako je i s misom. ili s molitvom..
..na kraju, puno stvari sto radimo u zivotu jest neka forma obreda koji cinimo da bi nesto postigli, znaci nesto koristimo radi necega.
[Vrh]
tina
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: čet lis 11, 2007 12:16 pm    Naslov: Re: Zid-vjere Citirajte i odgovorite

saleksa je napisao/la:
Mislite li da vjernici ne zele vidjet lose stvari u svojoj crkvi ili nekoj drugoj vjerskoj instituciji ?

to je tema. znaci ako se neki obredi koji mi "koriste" da bi se priblizila Bogu ili na bilo koji drugi nacin, vrse u sklopu neke religije koja se bas i nije iskazala kao "bozja" u proslosti ( a to su cinjenice ), onda se ja pitam- koliko mi to zapravo moze pomoci i da li Bog uopce stanuje tamo..
"idu na misu zbog Boga a ne zbog svecenika" ali taj se svecenik naziva "bozjim zastupnikom na zemlji". ako su si vec uzeli to pravo, neka i djeluju u skladu sa svojim naukama..a posto to ne cine, sumnjam da je Bog prisutan na tim mjestima..
procitala sam dobar odlomak u novoj knjizi od Coelha..ne znam tocno kak ide, ugl. : cura je pristupila sveceniku na misi da primi ono sto se jede svake nedjelje ( kak se to naziva, ne znam ).. s obzirom da se rastavila, a to je grijeh, svecenik joj je odbio dati.. istrcala je uplakana iz crkve jer joj naravno nista nije bilo jasno. dosla je tamo po utjehu, pozvana nacelom ljubavi-dodjite svi koji ste izmoreni i optereceni, i ja cu vas okrijepiti..bila je izmorena i trebala je utjehu..a naisla je na kruto pravilo institucije, koje nije imalo veze sa Kristom ni s ljubavlju.. kasnije je sveceniku bilo zao, jer je bio svjestan greske, da se pokorio instituciji a ne vjeri ( to je jedan od iskrenijih svecenika, ne kazem da nema i takvih )..i zamislio je susret nje i Krista pred vratima.. sjecam se te zadnje recenice, Krist joj je odgovorio : ne placi, mene vec odavno ne pustaju unutra. otprilike. knjiga je super, bw.

Love till you hate
Strong till you break
[Vrh]
sale
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: čet lis 11, 2007 12:39 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Tina dobro si ti to opisala , zapravo super , jer ako je ta crkva utjeha svima zasto je netko privilegiran a netko ne Exclamation
a i tu se moze jos jedno pitanje postavit, npr(sad me tvoja prica asocirala na to)
zasto je majka koja je vjencana i s muzem vrijednija od nevjencane majke koja ima dijete a nema muza
To mi je jedno od najvecih diskriminacija u crkvi sta vrednuju ljude po svojim nekim pravilima koje su sami izmislili a ne po onoj :ljubi bliznjeg svoga kao samog sebe

hiro nakamura Smile
[Vrh]
hm...
Moderator/ica
Moderator/ica

PostPostano: pon lis 15, 2007 11:24 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

...djelim neka misljenja ovdje da je teze naci boga u "okruzenju" koje ne podrzava ovu "bozanstvenu" energiju i zapravo cini neke druge stvari.
ali...kad se prica o tome da se negdje "pronaslo" boga ili ne... ja nemam asocijaciju da se to nesto sto nazivamo bogom nalazi negdje izvan nas. nego se radi o tome da nas nesto unutar nas ili izvan nas, svejedno, potakne da se povezemo s onim sto nazivamo bogom, a sto nije na nekom mjestu, nego na neki nacin je dio tog nekog duhovnog (ajd da ga tako nazovem) svijeta. koji je isto tako i dio nas...

tako da mislim da je to moguce zaista dozivjeti na najrazlicitiim mjestima. pa i u crkvi. odbojna lica svecenika, licemjeri i one sulude propovjedi svakako nisu, bar za mene, povoljna atmosfera Smile ali opet, vjerujem da se daju naci neki dobri primjeri...
iako, koliko gledam uokolo, atmosfera krscanskog institucionalnog vjerovanja odlazi daleko daleko od tog nekog "dobrog duha"....
[Vrh]
nikka_ri
Kultna figura
Kultna figura

PostPostano: uto lis 16, 2007 8:55 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

a pogledajmo samo cinjenicu kolko je svecenika u svecenicima zbog duhovnog zvanja,a koliko zbog neke tradicije,ili cega vec.Cinjenica je da svecenik ne moze propovjedati nauk,vjeru,Bozju rijec ako nije Bogom zvan tj.ako nije za to.Isto kao da ja odem crtat a ni kist ne znam drzat u ruci nit znam crtat.Generacija svecenstva rodenih oko drugog svijetskog rata je masovno bila slana od strane roditelja u sjemenista,zbog siromastva,jer tamo je bilo za jest,a doma ne.(tako je od pocetka crkve)Djeca su tamo odgajana u crkvenom rezimu:Bog ti daje jest ti se moras dati Bogu.Od njih 100,95 ih se zaredilo u znak zahvale a 5 zbog poziva.Od njih 95,20 ih je kasnijih godina napravilo djecu.od 20 oceva-svecenika,10 ih je izaslo iz krugova i prigrlili zenu i djecu,a ostalih 75??? ostalih 75 su ono sta danas imamo:isfrustrirane starije osobe podlozene starom crkvenom rezimu i kao takvi propovjedaju i guraju u glavu ono sta su njima gurali crkvenjaci u glavu.i ne samo nama laicima vec i novim buducim svecenicima.
a di je onih 5 Bozjih ljudi?izgubilo se u masi ovih ostalih 95.
dalje..postojo razlika od redova do redova svecenstva.Samostanski svecenici ili fratri trecoreci su puku otvoreniji i pristupacniji nego popovi.svi zatvoreniji krugovi svecenstva,oni po samostanima(muski) ili po klauzurama(zene) su duhovno smireniji i vise vremena provode u kontemplaciji ili meditaciji.od 5 do 7 u jutro,i vise puta tokom dana,kad ko moze.popovi,i otvorene casne sestre ne.
Zatvoreni jos uvijek se drze pravila siromastvo,poslusnost i narod,otvoreni su kapitalisti,materijalisti,egoisti...
Misa drzana od strane popova i Misa drzana od strane franjevaca su na duhovnoj strani 2 razlicita pojma.Kod franjevaca mladi su u prvim redovima sa svim mogucim instrumentima,pjevaju,sviraju,duhovno uzdizu smisao mise...kod popova mladih nit nema na misi,vec stare babe koje ko po koncu ponavljaju vec 80 god iste rijeci....
ispovjed kod popova(iz iskustva,iz dana kad sam isla): sta si sagrijesio sta nisi si sexualno aktivna blablabla,za pokoru djelo kajanja,mali milijun ocenasa i zdravomarija...ispovjed kod franjevaca:kako si,si student ili radnik,dal doguras do kraja mjeseca,dal imas za jest,za platit rezije itditd..pokora:idi u miru i ako ti treba pomoc nasa vrata su otvorena
Vatikan...kolko u vatikanu ima franjevaca a kolko popova?Svi pedofili,(ne)deklarirani homoseksualci i ostali prijestupnici su popovi...godisnje od 100 novih biskupa 1 je franjevac i to ako...zasto?to ne znam...kod imenovanja novih svetaca,a pogledajmo i stare..kolko ih je franjevaca a kolko popova?od 100 franjevaca 1 pop...zasto?ni to ne znam...ali valjda ima nesto u svim ovim brojevima
svjetovna strana crkve je trula,a ne duhovna,samo sta je duhovna u manjini i nevidljiva jer je potisnuta od strane svjetovne....
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    LORI forum - Početna -> Duhovnost Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.

PDT_Hotforum v1.3 Design : MagiConception | phpBB-design.com.