FAQ | Pretraživač | Članstvo | Korisničke grupe
LORI forum - Početna  Profil Registracija          
najvažnije pitanje

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    LORI forum - Početna -> Psihologija i filozofija
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: uto ožu 09, 2010 11:48 pm    Naslov: najvažnije pitanje Citirajte i odgovorite

svaki par godina se upitam i ta sama činjenica nekako me fokusira, dakle

da li trenutno radite ono što bi ste radili da imate samo 6 mjeseci života?

jer na 'grand scheme of things' 6 mjeseci ili 60 godina ne rade nikakvu razliku (makes no difference at all)

eh sad.. sve to je da na samom kraju imam positivan odgovor na još važnije pitanje..

da li sam živila 10,000 dana ili 1 dan 10,000 puta?
Charon
Administrator/ica
Administrator/ica

PostPostano: sri ožu 10, 2010 1:16 pm    Naslov: Re: najvažnije pitanje Citirajte i odgovorite

Mission je napisao/la:

Ne.

Mission je napisao/la:
jer na 'grand scheme of things' 6 mjeseci ili 60 godina ne rade nikakvu razliku (makes no difference at all)

Ne bas. Imam ustedjevine za zivjeti bez zaposlenja 6 mjeseci (i baviti se sobom i bliskim osobama), ali nemam dovoljno da bez place prozivim jos 60 godina.

Mission je napisao/la:

Obicno je nesto izmedju.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: čet ožu 11, 2010 3:29 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

yee.. ali preživljavanje i življenje (surviving and living) nisu uopče iste stvari.. eh pa sad..

rađe ču živiti 6 mjeseci nego preživljavati 60 godina Smile
Charon
Administrator/ica
Administrator/ica

PostPostano: čet ožu 11, 2010 4:14 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Uz dobro balansiranje onog nuznog za prezivljavanje (npr. zaposlenja koje ti pojede 40ak sati tjedno kroz 11 mjeseci godisnje) i samog zivota (ostalih 128 sati tjedno, plus onaj mjesec viška), u 60 godina - uvjetno receno - poluzivota, skupi se daleko vise zivljenja nego u 6 mjeseci "cistog" zivljenja.

Preporuceno stivo.

Protupitanje: financiras li se sama (u potpunosti)?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: pet ožu 12, 2010 3:50 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

hahaha.. that's a good one, compromise, lol , to uopče nije preporučeno, štoviše, samo komplicira stvari to takve mjere da na kraju se možeš nači u situaciji da "despise" ono zbog čega i radiš kompromis

eh, mogu o tome pričati dok se svemir ne zamrzne.. ali nema veze..

i da, ja sebe u potpunosti izdržavam.. ali zar to nije osnova svakog čovjeka da ne samo izdržava samoga sebe več da pomaže i onima u svojoj blizini? bar ja tako mislim i toga se držim

osim toga, to što radim ili se školujem ili radim nešto drugo što ima svoje nekakvo obavezno vrijeme, uopče ne znači da je to nekakvo preživljavanje.. ja mislim da ti to ne razumiješ u potpunosti.. ja volim ono što radim i svaki tren dok radim ja to obavljam sa največim zadovoljstvom jer je komplicirano, zahtjevno, i tjera me da se usavršavam i poboljšavam u svakom pogledu.. ali trenutno ne radim, več sam na nekom sabbatical i proučavam stvari vrijedne moje pozornosti..

ravnoteža.. all work and no play makes shane a dull dull person, and best is if you throw both into a mixer and flick a switch Smile
hm...
Moderator/ica
Moderator/ica

PostPostano: pet ožu 12, 2010 12:31 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

hm...neke stvari koje sada radim, kako zivim i sl. bih isto tako i da imam jos 6 mjeseci. a jedan dio bih jso dodala te se jednog dijela oslobodila Smile
takdojer, mislim da bi mi konacno pao kamen sa srca o tome kad cu prestat pusiti, u ovom slucaju se vise ne bih zabrinjavala, haha Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: sub ožu 13, 2010 3:02 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

hehe.. a reci zašto ne promijeniš te stvari koje bi inače promijenila?
hm...
Moderator/ica
Moderator/ica

PostPostano: čet ožu 18, 2010 1:28 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

zato sto te stvari pustam da idu nekim sporim tokom. a u slucaju skore smrti bih ih malo ubrzala Smile
ne mislim tu na nikakve materijalne stvari, nego na cisto ono sto me ispunjava duhovno.
ali, uzmimo banalni primjer. imam servis auta za 3 mjeseca. u sadasnjem slucjau, ja imam namjeru to napraviti jer mi to osigurava mir i spokoj s autom u smislu da mogu putovati i vozikati se (sto jako volim) bez brige. u slucaju odlaska za 6 mjeseci, to ne bih napravila mozda. i tu vec dobivam puno vise vremena. pa takvih stvari ima sigurno 10. znaci, pomnozimo vrijeme s 10. i tu postoji jedan veliki manevar u svakodnevnom funkcioniranju... ali, u sadasnjoj situaciji, ja ne zelim to promijeniti jer ne zalim riskirati da mi usred ljetnog puta po europi nesto crkne na autu. haha:) znam da je cudan primjer i nije na tragu onoga sto govoris, ali su mi pale na pamet takve situacije gdje jednostavno funkcioniras van tog koliko ces zivjeti. jer je na ovoj planeti to tako.
ali, svakako da covjek treba zivjeti sto vise onako kako zeli (to je taj primjer sa 6 mjeseci) a ne onako kako su ga prilike stjerale.
[Vrh]
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: čet ožu 18, 2010 1:20 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

indeed.. to je upravo i razlog da se svako toliko pogledam te poduzmem ono što mislim da je potrebno Smile

ašto se banalnih stvari tiče, jeste da ima stvari koje su neizbježne ali i te se stvari mogu učiniti dio experience of life te samim time doprinjeti razvoju čovjeka na različitim nivoima
Modesty Blaise
Stariji/a senior/ka
Stariji/a senior/ka

PostPostano: pet ožu 19, 2010 12:39 pm    Naslov: Re: najvažnije pitanje Citirajte i odgovorite

Mission je napisao/la:

pitanje je da li bi mi život postao smisleniji da znam da imam samo 6 mjeseci života. ne znam uopće kako bih na to reagirala. je li uopće moguće na takvu jednu vijest pomisliti: okej, u tom i tom vremenskom razdoblju stignem napraviti to i to, and then act accordingly. za to ti treba poprilično racionalna glava i dobra doza emocionalnog detachmenta. vjerojatnijim mi se čini scenarij po kojem bih trčkarala okolo ko kokoš bez glave pokušavajući stići sve ono što sam u životu htjela napraviti ili pak onaj u kojem bih se jednostavno freeze i/ili totalno izbedirala i samo buljila u prazno ne radeći ništa.

iz toga slijedi da je odgovor na tvoje pitanje zapravo: nemam pojma.

Mission je napisao/la:

u potpunosti se slažem; nije u pitanju količina (trajanje), nego kvaliteta.

Mission je napisao/la:

pretpostavljam da misliš na razliku između novih i zanimljivih iskustava s jedne i ponavljanja, rutine, same ol' same ol' s druge strane.
nekakva je rutina potrebna (tipa ustajanje i odlazak na spavanje te uzimanje obroka u, barem približno, isto vrijeme, svakodnevna higijena i slično, ali i u smislu određene nepromjenjivosti u interpersonalnim odnosima, tipa stalan krug prijatelja i bitnih ljudi u životu), zbog održavanja stabilnosti psihofizičkog stanja. s druge strane, nova iskustva (događaji, ljudi, mjesta, zanimacije, otkrića, osjećaji - dakle i izvana i iznutra) isto su tako potrebni, opet zbog psihičkog i fizičkog boljitka. mislim da nije cilj ni 10.000 dana ni 1 dan x 10.000, nego ravnoteža jednog i drugog.što je možda teško postići u slučaju u kojem ti najveći dio dana ode na dosadan i repetitivan posao. Sad
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: ned ožu 21, 2010 3:59 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Citat:
što je možda teško postići u slučaju u kojem ti najveći dio dana ode na dosadan i repetitivan posao. Sad

ah, come now.. even the most boring work has it's little moments of enjoyment.. anyhoo, every day is a new day and the repetitive things one does do not have to count for everything..

tell me have you ever felt the kindness of a stranger?
Modesty Blaise
Stariji/a senior/ka
Stariji/a senior/ka

PostPostano: pon ožu 22, 2010 1:13 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

"I have always depended on the kindness of strangers."
Fauve
Član/ica
Član/ica

PostPostano: pet ožu 26, 2010 12:41 am    Naslov: Re: najvažnije pitanje Citirajte i odgovorite

Mission je napisao/la:

apsolutno ne.. ipak, od tako neceg me sprjecava jedan stih: "al nesto drugo plasi me, mozda cu preziveti"

Mission je napisao/la:

da nesto nebi bilo znacajno mora bit maksimalno 5% od ukupnog tog necega.. znaci.. ako je 60 godina 5% ukupnog trajanja života.. to nije čovjek.. tako da, razlika ipak postoji.. Smile
Mission je napisao/la:

eh sad.. sve to je da na samom kraju imam positivan odgovor na još važnije pitanje..

zivis onoliko puta koliko iskustava si dozvoljavas imati.. a u svemu tome ravnoteza onoga sto mozes i zelis je kljuc tome da lijepe stvari ponavljas iznova, a pogresne eliminiras..
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: pet ožu 26, 2010 12:52 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

sometimes you need to look beyond the obvious

you don't have to rattle your cage and i'm sure the giraffe doesn't do it either.. but that doesn't mean anything.. because people go on repeating pleasantries and giraffe goes on giraffing.. i'm sure both make the best they can from a 4*4 cage

just a thought
Fauve
Član/ica
Član/ica

PostPostano: pet ožu 26, 2010 1:09 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

da.. ali stvar je u tome sto ljudi imaju tendenciju upropastit sve sto imaju jer ne znaju to cjeniti.. mozda i koristimo sve sto mozemo.. samo zelimo vise.. a uz to sve ostaje vjecno pitanje financija i drustvenog poretka preko kojeg, sto god mi voljeli misliti, ne mozemo preci.. neke stvari, poput citavog drustva, pojedinac ne moze srusiti.. smrt je izbor potpune slobode.. pitanje samo kakav izbor..
Mission
Član/ica
Član/ica

PostPostano: ned ožu 28, 2010 9:53 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

indeed.. i shall not deny anything you've just said.. it always been about the little things and few people ever bother to look beyond the obvious
heh
lillyvanilly
Stažist/ica
Stažist/ica

PostPostano: uto tra 20, 2010 8:18 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

MOja filozofija je: živi svaki dan kao da ti je posljednji i toga se držim, to je sebično prema drugima, pogotovo osobama koje se nalaze u mojoj blizini i dijele život samnom...ali život je jedan i ne treba ga nesvjesno živjeti!
instinct
Stažist/ica
Stažist/ica

PostPostano: sri tra 21, 2010 11:03 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Vjerojatno ne radim.
Nisam baš previše razmišljala o tome.
Prestala sam razmišljati na principu "što bi bilo kad bi bilo" i pustila sam životu da se kao klupko razmotava. Vjerojatno sa sobom neće donositi samo lijepe stvari niti one koje će me činiti zadovoljnom ali da je uvijek divan i krasan vjerojatno bi mi dosadio.
Živim za trenutke.
Što se tiče rutine života,mislim da je svatko od nas barem djelomično ima.
Nekad mi ta rutina baš odgovara. Što naravno ne znači da bih ikad dopustila da mi čitav život postane takav.
Nekako uvijek pokušavam balansirati između rutine i novoga.
Kakvo god da bude "sutra" dočekat ću ga otvorenih ruku Smile
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku AIM YIM MSNM
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    LORI forum - Početna -> Psihologija i filozofija Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.

PDT_Hotforum v1.3 Design : MagiConception | phpBB-design.com.