Istraživanje potreba LGBTIQ+ mladih u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Posted in Dugin put

Živiš dulje od 9 mjeseci godišnje u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, imaš između 15 i 30 godina i queer si? Pozivamo te na sudjelovanje u istraživanju o iskustvima i potrebama mladih LGBTIQ+ osoba na području Dubrovačko-neretvanske županije! :)

Cilj  istraživanja je prikupiti važne informacije o iskustvima LGBTIQ+ osoba, a svojim ćeš nam ispunjavanjem pomoći u kreiranju budućih sadržaja i usluga za LGBTIQ+ mlade u tvojoj županiji.

U ovom upitniku nema pogrešnih odgovora, a tvoji su nam odgovori i iskustva izuzetno važni, pa te molimo da u ispunjavanju upitnika budeš iskren/a i pažljivo pročitaš svako od ponuđenih pitanja.

Dugin put

Posted in Dugin put

Projekt „Dugin put“ provodi udruga Bonsai iz Dubrovnika uz partnerice, Dugine obitelji iz Zagreba i Lezbijsku organizaciju Rijeka „LORI“ od 1. listopada 2022. do 1. lipnja 2023. godine.
Ukupna vrijednost projekta je 15.000,00 €, što je osigurano kroz financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru Europskog gospodarskog prostora i Norveških grantova.

Ciljevi projekta su:

  1. Jačanje kapaciteta LGBTIQ mladih u Dubrovniku za ostvarenje svojih građanskih i ljudskih prava i
  2. Jačanje kompetencija stručnog osoblja (škole i udruge) i youthworkera o LGBTIQ temama te za podršku LGBTIQ mladima.
    Ciljne skupine su LGBTIQ mladi u Dubrovniku, obitelji i prijatelji LGBTIQ mladih osoba, stručno osoblje za rad s mladima (psiholozi, pedagozi, profesori, socijalni radnici, itd.) i srednjoškolci.

Očekivani rezultati:

  1. Mapirane potrebe mladih LGBTIQ osoba u Dubrovniku;
  2. Unaprijeđena znanja stručnog osoblja  i youthworkera u području  LGBTIQ tematike te educirano 120 srednjoškolaca;
  3. Okupljena i podržana neformalna zajednica mladih LGBTIQ osoba koja surađuje sa iskusnim OCD-ima u LGBTIQ području i kreira prilike za aktivno djelovanje.

Ključne aktivnosti projekta su: planiranje i provedba istraživanja o potrebama i stavovima mladih u Dubrovniku  o LGBTIQ temama; provedba edukacijskog programa za jačanje znanja i kompetencija o LGBTIQ tematici kod učenika i stručnog osoblja; stvaranje sigurnog i otvorenog prostora za povezivanje, podršku i djelovanje neformalne zajednice mladih  LGBTIQ osoba (i podržavatelja/ica);

U završnom dijelu će se odlučivati o povezivanju uključivanju zajednice mladih LGBTIQ osoba u suradnje i neformalne mreže te time doprinijeti izgradnji novih neformalnih inicijativa.

Kontakt osoba za više informacija: Marta Skorin, skorinmarta@gmail.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved