Prvi lezbijski časopis na ruskim kioscima

Posted in Novosti

Na kioscima u Rusiji pojavilo se prvo tiskano izdanje časopisa za lezbijke “Agens” čiji se izdavači nadaju kako će doprijeti do LGBT osoba u zemlji.

 

Za početak časopis se nudi na prodaju na LGBT friendly mjestima (čak njih četiri) i online, a izdavači su oprezno odlučili kao će naklada prvog broja iznositi 999 primjeraka.

Milena Chernyavskaya, glavna urednica časopisa nada se kako će magazin preuzeti i određenu informativnu ulogu javnosti o LGBT osobama jer se prema njezinim riječima Rusija nalazi u informacijskom pomračenju, naročito što se tiče LGBT osoba i njihovih prava. Također istaknula je kako će časopis biti svojevrsna platforma za međusobno upoznavanje LGBT osoba u Rusiji jer, prema njezinim riječima, LGBT osobe se u Rusiji osjećaju same i ne poznaju se međusobno, iako bi trebale.

Časopisu nije u interesu isprovocirati konzervativne ruske zakonodavce koji su odobrili zakon o zabrani LGBT propagande među maloljetnicima, no ako časopis zaživi, biti će to velika pobjeda LGBT zajednice u Rusiji koja sa strahom iščekuje drugo čitanje zakona koje je zakazano za 25. svibnja 2013. godine.

izvor

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved