Međunarodna konferencija o izvještavanju o LGBT temama

Posted in Novosti

Drage/i, u Zagrebu će se 17. i 18. svibnja 2013. godine održati Međunarodna konferencija o izvještavanju o LGBT temama: LGBT teme i mediji: etičke specifičnosti i pitanje odgovornosti.

 

Stoga pozivamo sve motivirane LGBT osobe koje se žele baviti ili se bave novinarstvom da se prijave na e-mail: horvat.crnogaj@gmail.com ili loricure@yahoo.com

Međunarodna konferencija pripadnika LGBT medija i novinara koji se bave LGBT temama će na jednom mjestu povezati pojedince, redakcije i organizacije koji se bave izvještavanjem o LGBT temama s ciljevima razmjene iskustva, rasprave specifičnosti LGBT tema u medijskom prostoru te s jedne strane navođenje primjera pozitivnih praksi za daljnju primjenu a s druge strane prikazom specifičnosti lokalnog konteksta izvještavanja o tim temama koje proizlaze iz stanja medija i ljudskopravaškog standarda u pojedinoj državi.

Konferencija će uključivati panele s međunarodnim gostovanjima na kojima će se raspravljati o izvještavanju o LGBT temama unutar i izvan okvira LGBT medija, s usporedbom tih dvaju pristupa, te uz razmatranje etičkih specifičnosti vezanih uz tu temu, kao i dodatnu odgovornost koja se nadaje iz potrebe za edukacijom LGBT zajednice s jedne strane i informiranjem šire javnosti s druge. Također će se unutar programa konferencije održati radionica s mladim LGBT novinarima koji će u suradnji s urednicima radio stanica naučiti osnove uređivanja radio emisija, te nakon održane radionice realizirati niz emisija emitiranih tijekom godine na radio stanicama diljem Hrvatske.

Više o konferenciji možete pogledati na http://www.queerzagreb.org/?page_id=1489

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved