Baldasar: "Idem na paradu i otvorit ću prvi gej centar u Splitu"

Posted in Novosti

Nakon ponovnog prebrojavanja glasova u Splitu, SDP-ov kandidat Ivo Baldasar napokon može slaviti. U iduće četiri godine, kao Kerumov nasljednik, zasjest će u vruću fotelju.

 

Nakon dramatičnog prebrojavanja glasova, novi splitski gradonačelnik je Ivo Baldasar. SDP-ov kandidat, u nikad neizvjesnijoj borbi za fotelju prvog čovjeka grada, pobijedio je Vjekoslava Ivaniševića, HDZ-ovu uzdanicu, i to za malih 600-tinjak glasova. 

U svom prvom intervjuu za Slobodnu Dalmaciju kao izravno izabrani gradonačelnik Ivo Baldasar osvrnuo se na niske udarce u kampanji, stanje u gradu Splitu, a najavio je i prve konkretne poteze na čelu grada, poput sudjelovanja u skorašnjoj gej paradi te smanjenja broja zaposlenih u gradskoj upravi. 

Podržavam LGBT aktiviste i otvorit ću centar za njih

Rekao je da će mu jedna od prvih zadaća biti odlazak na pride u Splitu 8. lipnja te da će podržati LGBT aktiviste. 

''Ne samo da ću ih podržati, nego i dolazim na paradu ulicama grada, a do kraja mandata mi je cilj izgraditi i Centar za LGBT zajednicu. Uvijek ću biti na strani slabijih'', izjavio je Baldasar. 

Koji će mu biti prvi potezi?

Na pitanje o prvim potezima koje će napraviti u gradu rekao je: 

'Prvi korak će biti revizija, odnosno clean start – čisti početak. Nije tajna da ću napraviti reorganizaciju gradske uprave, to sam već i najavljivao, a cilj mi je i smanjiti broj zaposlenih u Banovini na jednu razumnu brojku. Naravno, sve to ćemo napraviti u skladu sa zakonima i nikakvih dramatičnih događaja neće biti.'' 

Isto tako, rekao je da je pobjeda pobjeda. ''Što se nas tiče, sve je čisto, a ja čestitam i svojim protivnicima na ustrajnoj borbi i pozivam ih da ostavimo ideologiju po strani. Moramo što prije riješiti 20 tisuća nezaposlenih, moramo pomoći našim sugrađanima! 

danas.net.hr

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved