Zagreb Pride 2013: Predstavljen program Zagreb Pride Weeka

Posted in Novosti

Program ovogodišnjeg Pride tjedna se održava na više lokacija, pod motom “Nijanse ponosa”. Svi programi unutar tjedna su besplatni – kako kažu organizatori – „Pride Week je naš poklon LGBTIQ zajednici.“, a omogućen je dijelom iz donacija građana, zahvalili su se iz udruge.

 

Pride tjedan je podjeljen na lezbijski, pederski, bi, trans i queer dan, a neki od sadržaja – poput šestih Mama u MAMI, su već tradicionalni sadržaj, no uz njih postoji i niz novih zanimljivih programa, među kojima će zasiguran interes polučiti projekcije pravih lezbijsko-feminističkih pornića,  ili pak lezbijski speed dating. Uz to posjetitelji mogu pogledati i predstavu Dramske skupine Korak: Iskorak, Zagreb Pride će predstaviti i svoje novo izdanje – “Queer u Europi”, i zabaviti se na pet besplatnih partija u AKC Medika, koji su svaki obilježeni temom dana na koji se održava. U skladu s identitetskom tematikom održat će se i tribine o bi- i trans* identitetima, kao i o bivanju mladom LGBT osobom u Hrvatskoj.

„Budući da je u našim školama zabranjeno učiti o spolno odgovornom ponašanju, rodu, seksualnoj orijentaciji, homo/transfobiji, biseksualnosti, zdravlju, ovogodišnji Pride Week idealno je mjesto da naučimo sve to što generacije školovane za vrijeme ministara Vlatka Pavletića, Vesne Girardi Jurkić, Ljilje Vokić, Božidara Pugelnika, Vladimira Strugara, Dragana Primorca i Radovana Fuchsa nisu mogle.“ – poručuju iz udruge i pozivaju na program Pride Weeka.

Tjedan će biti okrunjen Povorkom ponosa LGBTIQ osoba i obitelji „Ovo je zemlja za sve nas“, 15. lipnja 2013., s okupljanjem na Trgu žrtava fašizma u 14:00, prolaskom povorke kroz centar grada te javnim skupom “Ovo je zemlja za sve nas” u parku Zrinjevac koji završava u 18.30.

Raspored programa možete pogledati na stranicama Zagreb Pridea.

Queer.hr

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved