Doniraj, Dođi, Doživi: održava se prvi Balkanski Trans Inter Marš i peti Transpozij_um!

Posted in Novosti

Prošli je tjedan pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava za održavanje Transpozij_uma - jedinog regionalnog događaja koji svaki put okupi oko 60 transrodnih, rodno varijantnih i interspolnih osoba iz Srbije, BiH, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Kosova, Slovenije i Makedonije. Ove godine Transpozij_um kulminira prvim Balkanskim Trans Inter Maršom!

Transpozij_um je postao tradicija naše regionalne zajednice otkad je 2014. godine pokrenut od strane Trans Aid-a, a onda kako bi moglie spakirati Transpozij_um i slati ga svuda po regiji, od 2016. ga organizira Trans Mreža Balkan u suradnji s lokalnim grupama.

U zemljama našeg regiona jačaju desničarske, fašističke grupe, koje skoro uvek svoje napade fokusiraju na marginalizovane grupe - žene, trans osobe, Romkinje_e, migrante_kinje, osobe tamnije boje kože, seksualne radnice_ke i mnoge druge. Kako su naše zajednice jedna od glavnih meta fašističkih grupa koje se protive Istanbulskoj konvenciji i rodnoj ravnopravnosti, smatramo da je naročito važno da se Balkanski Trans Inter Marš održi, da ga podrže sve osobe koje smatraju da zaslužujemo živjeti dostojanstveno, a da naša zajednica pošalje snažne poruke otpora svim oblicima opresije. Održavanjem prvog regionalnog Trans Inter Marša želimo da ujedinjeno pošaljemo poruke ponosa i prkosa, bunta protiv polaganja prava na naša tijela, umove i živote. Želimo da pokažemo da naše zajednice iz različitih zemalja stoje zajedno u namjeri da stanemo na kraj napadima na naše ličnosti, na naša tijela i živote, te da je margina mjesto otpora, a ne mjesto kontrole i pokornosti. Naša solidarnost ne prestaje na granicama, govori sve jezike, i mi čvrsto stojimo uz sve osobe čija se ljudska prava i dostojanstvo narušavaju.

Da bi se ovaj događaj održao, potrebna nam je vaša podrška!

Kampanja za Transpozij_um i Marš je započela prošli tjedan, a cilj je skupiti barem 50.000 HRK (oko 6.780 EUR) kojim ćemo pokriti osnovne troškove što će nam omogućiti da u subotu 30.3. po prvi put za trans i inter prava marširamo ulicama Zagreba, kao i da obezbjedimo dolazak, smještaj, hranu, materijale i mjesto za rad na Transpozij_umu za minimalno 60 trans, inter i rodno varijantnih osoba iz Hrvatske, Srbije, BiH, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Kosova i Albanije.

Kako bi kampanja bila uspješna, važno nam je znati da ćemo u prvim danima kampanje imati dovoljno podržavatelja_ki jer će jedino tako priča o Transpozij_umu i Balkanskom Trans Inter Maršu krenuti dalje. Upravo iz ovog razloga javljamo vam se s molbom da budete među prvima koji_e će dati vjetar u leđa našoj kampanji.

Kampanju možete podržati bilo kojim iznosom donacije, svaki će nam pomoći doći do cilja. Ukoliko želite da doprinesete, pozivamo da izvršite uplatu putem PayPal-a ili žiro računa (Primatelj: Trans Mreža Balkan, IBAN: HR4123400091110798192, SWIFT: PBZGHR2X). Za više informacija o ovom događaju, kao i za direktne uplate iz SAD-a, EU zemalja koje koriste EUR, i drugdje, posjetite stranicu Trans Mreže Balkan.

Ako i nećete moći finansijski podržati kampanju to je naravno u redu. Jako bi nam bilo važno da s nama 30.3.2019. marširate Zagrebom za ljudska prava trans i inter osoba, i da tijekom kampanje (18.1.-15.2.2019.) redovno dijelite na svojim društvenim mrežama i među svojim prijateljima_cama i poznanicima_ama poneki info o kampanji za Transpozij_um i Balkanski Trans Inter Marš. Link za sheranje je https://www.transbalkan.org/donate!

Unaprijed vam zahvaljujemo na solidarnosti u zajedničkoj borbi za društvo jednakosti!

Solidarno,

Trans Mreža Balkan, Trans Aid i Asocijacija Spektra

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved