Smoqua³ predstavlja: Lau Lukkarila - Nevolja 0.1

Posted in Novosti

Smoqua³ premijerno predstavlja: Lau Lukkarila - Nevolja 0.1. Subota, 25. svibnja, 18:00 - 19:00 @ OKC Palach, Kružna ulica 8. Što je nevolja? Genealogija nevolje je u svakom smislu povezana s mehanizmima moći. Subjekt koji ima moć i djeluje - je onaj koji je svjestan mehanizama i raspodjele moći. Ali kako tijelo uznemirava normu? Kako se norme kreću i zamrzavaju tijela? Kako tijelo sadrži unutarnje i vanjske ozljede,

slomljeno srce, upotrebu krivoga roda, sramotu, omalovažavanje, tjeskobu, slomljenost ili izgubljenost, seksualno zlostavljanje, homofobiju, nasilje, bol, strah od starenja i umiranja?

Lau Lukkarila su queer interdisciplinarni/e performeri/ice rođeni/e u Finskoj i trenutno žive i rade u Beču. Oni su plesači/ice i kulturni radnici/ice koji njeguju fluidnost i stavljaju se u produktivan „opozicijski stav“ promišljajući stereotipne ideje o normalnosti.
laulukkarila.com

Koncept i izvedba: Lau Lukkarila
Vanjsko oko i dramaturški savjet: Gabrielle Cram, Teresa Vittucci
Scenografija i video: Lau Lukkarila
Dizajn zvuka: Lau Lukkarila, Azra Husanović
Tattoo Artist (na videu): Ina Bär aka bearadise_ink

Produkcija: not your babe and Tanzquartier Wien
Hvala: Veza Fernández, Claire Lefevre, Angela Vadori, Smoqua festival

Foto: Azra Husanović

 

*Sve su aktivnosti festivala besplatne osim Queer-UP! Partyja, kod kojeg se na ulazu prikupljaju donacije, i koncerta Anne Calvi.

 smoqua org

Organizatorice: Udruga LORI + PaRiterGrađanke svom graduCentar za ženske studije pri Filozofskom fakultetu u Rijeci

Festival financijski podržavaju: Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture / Grad Rijeka / Primorsko-goranska županija / Ministarstvo kulture Republike Hrvatske / Europska komisija / Musagetes / LUSH

uz sponzora Adria print

NL logo RGB novi

i medijskog pokrovitelja: Novi list

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved