Zagreb Pride 14.3. u Rijeci organizira radionicu za upoznavanje raznolikosti

Posted in Novosti


Ako imate 14-18 godina, prijavite se za radionicu na info@zagreb-pride.net do 10.3.2020. U današnjem je društvu podjela na dječake i djevojčice, kao i percepcija da su heteroseksualne veze jedine “normalne”, još uvijek duboko usađena. Većina mladih osoba se identificira u jednoj ili drugoj kategoriji, što često dovodi do diskriminacije onih koji/e se ne identificiraju tako ili ih se ne percipira kao pripadnike/ice te dvije kategorije.

Udruga Zagreb Pride partnerica je na europskom projektu “Djetinjstvo raznolikosti – Mijenjanje društvenih stavova prema rodnoj raznolikosti djece u Europi”. Projektne aktivnosti tiču se rodne raznolikosti u djetinjstvu, a cilj projekta je mijenjanje stavova i uvjerenja o LGBTI i rodno nenormativnoj djeci diljem Europe. Više o projektu dostupno je na linku.

Kako bi mlade osobe postale svjesne raznolikosti svijeta u kojem žive, Zagreb Pride će 14. ožujka 2020. od 13.00 – 17.00 sati održati radionicu u centru RiHub, na adresi Ul. Ivana Grohovca 1/a, Rijeka. Ideja i cilj radionice je senzibiliziranje mladih prema različitim rodnim identitetima, rodnim izražavanjima, spolnim karakteristikama i seksualnim orijentacijama te stvaranje atmosfere prihvaćanja i poštovanja u prostorima u kojima se djeca i mladi socijaliziraju. Radionica je inspirirana metodom kazališta potlačenih koju je razvio Augusto Boal te će se sastojati od dramatizacija kratkih scenarija i rasprava koje će omogućiti polaznicima/icama da osvijeste percepcije i stavove ostatka grupe o tome kako nepravda utječe na osobe i kako se protiv nepravde mogu boriti.

Zagreb Pride poziva sve zainteresirane osobe od 14-18 godina da se do 10. ožujka 2020. prijave na mail info@zagreb-pride.net. Predviđeno trajanje je 4 sata, optimalan broj osoba na radionici je 15.

Veselimo se zajedničkom radu i upoznavanju!

Tim Zagreb Pridea

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved