Učinimo obrazovanje sigurnim i uključivim

Posted in Novosti

U sklopu svoje stručne prakse  studentice druge godine diplomskog studija pedagogije Filozofskog fakulteta u Rijeci, Antonela Pribanić i Tea Staničić, u suradnji s mentoricama iz udruge LORI, kreirale su #LORIIDAHOBIT2020 kampanju.

Cilj kampanje je informiranje javnosti o položaju LGBTI mladih u odgojno-obrazovnom sustavu u Hrvatskoj i važnosti edukacije o LGBTIQ temama u školama. Sudjelovanje studentica u kampanji realiziralo se putem ciljano osmišljenog plana stručne prakse koji je poslužio kao okvir za  dublje istraživanje teme. Ova je kampanja uključivala niz video svjedočanstava LGBTI mladih koji govore o svojim iskustvima tijekom školovanja te informativne članke o važnosti edukacije o LGBTIQ temama u školama, pogrdnom govoru i nasilju nad LGBTI mladima u školama, prisiljenosti mladih na skrivanje LGBTI identiteta, te pružanju primjerene podrške LGBTIQ mladima u školama.

Studentice o praktičnom radu u udruzi i kampanja #LORIIDAHOBIT2020

Praktičan rad u udruzi i kampanja #LORIIDAHOBIT2020 pokazali su se kao izvrsna prilika za stjecanje znanja i dubljeg uvida u društvene fenomene te razvoj brojnih kompetencija. Aktivno sudjelovanje u osmišljavanju i provedbi kampanje pružilo nam je mogućnost kreativnog izražavanja i stvaralaštva u svrhe koje smatramo vrlo važnima. Zadovoljne smo i zahvalne što nam je angažman u LORI omogućio da pružimo podršku LGBTI mladima te ukažemo na probleme s kojima se suočavaju tijekom svojeg obrazovanja. Možemo reći da sada jasnije razumijemo značaj i kompleksnost ove problematike, te da ćemo u budućem radu nastojati zagovarati važnost poučavanja o ovim temama. Zahvaljujemo svima koji/e su sudjelovali/e u kampanji i pridonijeli/e joj na bilo koji način. Veselimo se daljnjoj suradnji s LORI i budućim aktivnostima kojima ćemo pridonositi osnaživanju LGBTIQ zajednice, posebno u odgojno-obrazovnom kontekstu. Hvala našim dragim mentoricama, Antoniji i Ani, bile ste odlične!

Tea i Antonela

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved