Predstavljen Vodič "Imamo obitelj!" u Zagrebu, 7. svibnja '16

Posted in Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo

Proteklog vikenda, u subotu, 07. svibnja '16, u zagrebačkom LGBT centru predstavljen je Vodič za životne partnere i partnerice, LGBTIQ roditelje, roditeljice i dugine obitelji pod nazivom "Imamo obitelj!", koji donosi i stvarne priče te iskustva LGBT obitelji iz Hrvatske.

Publikacija "Imamo obitelj!" prvenstveno je namijenjena informiranju životnih partnera/ica i LGBTIQ roditelja/ica i onih koji/e to žele postati i sadrži najčešća pitanja životnih partnera i partnerica, vjenčanih i nevjenčanih te onih koje/i se tek planiraju vjenčati.

Svi odgovori u vodiču "Imamo obitelj!" temelje se na dvogodišnjem praćenju ostvarivanja prava životnih partnerica i partnera u Hrvatskoj, a sadrži čitav niz izuzetno korisnih informacija o životnom partnerstvu, o pravima iz životnog partnerstva i mogućnostima planiranja LGBTIQ roditeljstva u Hrvatskoj.

Projekt "Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo" provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Projekt provodi
Udruga LORI
www.lori.hr

Projektni partner
Zagreb Pride
www.zagreb-pride.net

Projektni partner
Trans Aid
www.transaid.hr

Projekt financira
Europska unija
ec.europa.eu/croatia/

IPA RH5

Projekt sufinancira
udruge.gov.hr

 

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved