Uskoro kreću grupe podrške za LGBTIQ mlade :)

Posted in Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo

Drage naše i dragi naši, s velikim ponosom najavljujemo vam da uskoro počinjemo jednu novu aktivnost: prve grupe podrške za LGBTIQ mlade u Hrvatskoj! :)
U sklopu projekta Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo, udruga LORI u Rijeci i Zagreb Pride u Zagrebu pokreću grupe podrške za mlade LGBTIQ osobe (14-21 godina) s ciljem osnaživanja i pružanja psihosocijalne podrške LGBTIQ mladima.

Što je grupa podrške?

Grupe podrške zamišljene su kao sastanci koji bi se održavali okvirno jednom mjesečno s desetak LGBTIQ mladih osoba dobi od 14 do 21 godine, gdje mogu razmjenjivati svoja iskustva, osjećaje i razmišljanja. Članovi i članice grupe međusobno si pomažu kroz razgovor u sigurnom okruženju i prijateljskom ozračju. Svrha grupe podrške je razvijanje samoprihvaćanja, samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Grupe će voditi LGBTIQ friendly savjetnici/ice, a prvi sastanak (u Rijeci) planiran je za početak travnja.

Za mlade koji nisu u mogućnosti uključiti se u grupu (zbog nedovoljne osnaženosti, straha ili jednostavno jer ne žive u Rijeci ili Zagrebu), a trebaju savjet ili informacije o ovoj temi, organizirale smo podršku preko e-maila: naše psihologinje će odgovarati na sve upite.
Prijavljivanje za sudjelovanje biti će putem e-maila, a više informacija o tome objaviti ćemo uskoro, ostanite s nama i slobodno dijelite informaciju sa zainteresiranim mladim LGBTIQ osobama! :)

 

Projekt "Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo" provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Projekt provodi
Udruga LORI
www.lori.hr

Projektni partner
Zagreb Pride
www.zagreb-pride.net

Projektni partner
Trans Aid
www.transaid.hr

Projekt financira
Europska unija
ec.europa.eu/croatia/

IPA RH5

Projekt sufinancira
udruge.gov.hr

 

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved