Poziv psihologinjama i psiholozima

Posted in Psihološki centar

POZIVAMO psihologe i psihologinje

koji/e posjeduju senzibiliziranost i spremnost za rad s pripadnicima/cama seksualnih i rodnih manjina
(lezbijke, gej muškarci, biseksualne, transrodne, transeksualne, interseksualne i queer osobe) 
da ubilježe svoje usluge savjetovanja i/ili psihoterapije

u NACIONALNU ON-LINE BAZU PODATAKA!

 

Identificiranje LGBTIQ "friendly" psihologa/inja na nacionalnom nivou

Stres manjine, izloženost sustavnoj opresiji i diskriminaciji te nepostojanje podrške u bližoj okolini neki su od problema s kojima se LGBTIQ osobe nose u svojim životima. Zbog ovakvog svakodnevnog iskustva, pripadnici i pripadnice seksualnih i rodnih manjina imaju specifične potrebe za podrškom i savjetovanjem. Za rad s LGBTIQ populacijom potrebno je da psiholozi/ginje poznaju specifičnost svakodnevnog iskustva ovih osoba, njihove potrebe te da posjeduju stručnost. Česta praksa je da se pripadnici i pripadnice seksualnih i rodnih manjina javljaju udrugama u potrazi za psiholozima/ ginjama koji/e su upoznati sa specifičnim potrebama LGBTIQ osoba te senzibilizirani za rad s ovim klijentima/cama ("LGBTIQ friendly" psiholozi/ginje). Poteškoća udruga kod upućivanja LGBTIQ osoba na psihologe/inje leži i u tome što ne postoji mreža identificiranih LGBT friendly psihologa/inja, a psihološka savjetovališta pri Udrugama (gdje ih se može uputiti) postoje za sada samo u Zagrebu i Rijeci.

Nužno je identificirati psihologe i psihologinje koji/e su senzibilizirani i posjeduju stručnost za rad s LGBTIQ populacijom. Iz tog razloga, potrebno je kreirati bazu podataka psihologa/inja diljem Hrvatske kojima se LGBTIQ osobe mogu obratiti. Ova informacijska baza podataka nalazit će se na Internet stranici Udruge LORI, dok bi se informacije o njoj nalazile na stranicama drugih LGBTIQ udruga u Hrvatskoj, Internet stranicama posvećenim psihosocijalnom zdravlju i slično. Postojanje baze podataka psihologa/inja koji/e nude svoje usluge LGBTIQ populaciji utjecat će na smanjenje neadekvatnog tretmana u brizi za psihosocijalno zdravlje LGBTIQ osoba, smanjenje straha LGBTIQ osoba od obraćanja psiholozima/ginjama te doprinijeti poboljšanju dostupnosti i kvalitete usluga na području psihosocijalnog zdravlja za pripadnice i pripadnike seksualnih i rodnih manjina.

Kako bi vas uvrstili u NACIONALNU ON-LINE bazu psihologa/inja koji/e nude svoje usluge LGBTIQ populaciji, potrebno je ispuniti kratak upitnik.

Upitnik možete preuzeti ovdje i poslati na lori.savjetovalisteyahoo.com.

Napomena: iz dosadašnjeg iskustva, mnogi psiholozi/ginje su senzibilizirani za rad s LGBTIQ osobama i posjeduju spremnost za stjecanje većeg znanja na ovom području, ali nemaju samo iskustvo rada s LGBTIQ populacijom. Ovo nije prepreka da budete uvršteni u bazu, slobodno ispunite upitnik.

 

NACIONALNA ON-LINE baza podatka LGBTIQ friendly psihologa/inja 

 

Proslijedite ovaj poziv zainteresiranim psiholozima/ginjama!

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved