Tvoja N.

Dragi moj Tata!

Sjećaš li se neki dan kada sam bila bolesna, zvao si me i pitao: "Imaš li što za pojest?", "Ko će ti psa izvest van?", "Ko će ti otići do dućana?", "Ko će ti skuhat čaj, napravit med sa limunom, skuhat juhu,...?" A ja sam samo šutjela i mislila u sebi :"kaži mu, kaži mu, sad je možda vrijeme!" Ali nisam mogla..

Htjela sam ti reći da ja cijelo to vrijeme dok sam bila bolesna nisam bila sama. Ana je bila uz mene. Otišla je u dućan, izvela je psa, i baš kao i ti nekada, dok sam bila mala, skuhala mi je čaj, napravila med sa limunom, čak je i juhu skuhala (istina, nije kao tvoja, ali svejedno je bila ukusna).
Inače, nisam ti predstavila Anu. Ana je moja djevojka! Mislim da je došlo vrijeme, da nakon 1 godine naše veze ti to znaš.

Nemaš pojma kako mi je ovo teško izgovoriti, iako je izrečeno samo u mojim mislima i na ovom papiru. Točno zamišljam tvoju reakciju obavijenu šutnjom, bezlični izraz tvoga lica i onaj tvoj prazan pogled pun razočaranja i neznanja. A ta tvoja šutnja toliko boli, a u isti čas osjećam kako negdje između nas stoje redovi neizgovorenih riječi i ostaju zarobljeni negdje u zraku. Sjećam se tog tvog izraza lica, kada sam ti prvi put rekla da mi se sviđaju djevojke. I onog tvog hladnog ironičnog odgovora: "Ma radi što hoćeš!", toliko hladnog da ga još uvijek proživljavam smrzavajući se.

Ali nemoj misliti da te prezirem zbog toga. Na žalost, relativno sam zadovoljna tvojom reakcijom. Ipak me nisi izbacio iz kuće, nisi mi rekao da sam bolesna, nisi me pokušao promijenit, nismo prestali komunicirat i nisi me nikada napustio.
I šta sad ja još želim???

Da li si se ikada zapitao jesam li sretna?
Nema veze ako nisi, ja ću ti ipak odgovorit. Nisam tata! A znaš li zašto? Znaš li ti uopće što znači sreća? Ne znaš, jer ju imaš svaki dan pored sebe, razbacuješ se njom nesvjesno. A ja ju uporno pokušavam ulovit i živjeti ne skrivajući se od tuđih pogleda punih prijezira i mržnje.
Moja sreća je Ana! I želim ti reći da sam prošli vikend provela sa njom na Platku (a ne sa Deanom, kako sam ti rekla), želim ti reći da ju volim i da bi te voljela upoznati sa njom. Želim ti reći kako bi voljela da za Božić i ona prisustvuje našem obiteljskom ručku. Možeš joj čak staviti poklon ispod bora. Ili ne, možda je to previše? Želim ti reći još tako puno..

Sve ovo su moje male i toliko obične želje, koje nijemo stoje između tebe i mene, ali ti ih nikada ne želiš ćuti i dozvoliti mi da ti pokažem kako izgledam kad sam sretna.

Možeš li ih pokušati ćuti tata?

Tvoja N (32)

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved