Marinela, 33

Dragi roditelji,

Od svoje petnaeste godine razmišljala sam kako da vam kažem tko sam, kako da vam na najblaži mogući način kažem koga volim i upoznam vas s njom. Bojala sam se da ćete se užasno ljutiti, da ćete biti povrijeđeni, izbaciti me iz kuće i ono najgore da me nećete više voljeti. Sjedila bi kao zaleđena svaki put kada bi se na televiziji, radiju ili novinama spominjala homoseksualnost i slušala vaše komentare kako je to bolesno, kako se širi kao pošast sa zapada i kako li ti roditelji odgajaju djecu da ispadnu tako loši, neprirodni.
U neku ruku nisam mogla vjerovati da su osobe koje to govore iste one koje su mene oduvijek podizale s ljubavlju i pružale mi sve što mi je trebalo u životu. Bili ste strogi, ali pravedni i naučili me toliko toga što mi je u životu važno. Vođena time, vašim osjećajem za pravdu i ljubavi, sa 18 sam vam godina rekla za svoju seksualnu orijentaciju i da sam u vezi s Jelenom već 2 godine. Bilo mi je lakše reći vam odmah obje stvari jer je njeno ime unosilo sigurnost u mene, a i činilo mi se da će vam nešto ljudsko u cijeloj toj priči o seksualnoj orijentaciji pomoći da se bolje snađete s novom informacijom.

Želim vam zahvaliti što ste me saslušali tada prije 15 godina, znam kakav je to napor morao biti. Najvjerojatnije gotovo jednak mojem dok sam odrastajući pokušavala shvatiti da li privlačnost koju osjećam prema curama mogu ugurati u ladicu prijateljstva ili ne, gotovo jednak strahu, prijeziru prema sebi i tuzi kada sam napokon priznala sebi da se radi o ljubavi prema curama, a ne o prijateljskim osjećajima. Mora da ste se osjećali ako da želite da vas zemlja proguta, niste vjerovali da se to događa bas vama, ne vaše dijete, ne vi.
Hvala vam što niste preburno reagirali taj prvi trenutak. Na tome ću vam uvijek biti zahvalna bez obzira na to što od tada nismo razgovarali o ničemu osim o mom školovanju i poslu. Ipak ste ostali tu. Nije lako kada vam se promijeni slika koju ste imali o svom i mom životu.

Žao mi je što se niste bolje nosili s podatkom o mojoj seksualnoj orijentaciji. Žao mi je što vas to još uvijek sprečava da budete dio mog života u potpunosti. Žao mi je što ne poznate moju partnericu, što niste upoznali svog unuka i što niste nikada dozvolili da vam dam sve što mogu od sebe.

Marinela, 33

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved