Marin

Ni dan danas ne mogu shvatiti zašto sam onoga dana postao netko drugi za vas. Postao sam gej. Iako sam za sebe uvijek to bio i nikada nisam postao, za vas sam najednom postao nešto drugo. U samo jednom satu prestao sam biti sin, onaj vaš Marin, sasvim solidan brat, kako sami kažete s istančanim smislom za pravdu ali s malo smisla za „ispeci pa reci“, nedovoljno uredan i tako dalje... O tome da sam ja gej pričalo se samo jedanput, kad sam vam rekao. A do danas šutilo se više puta, zapravo stalno. Moji prijatelji više ne dolaze kod mene jer svakog gledate ispod oka, kao „Je li i on gej?“. „E pa, nema nas tako puno“- najradije bih tada rekao. Kad je na TV-u neki film ove tematike, možemo rezati nožem neugodnost u našoj kući. Mogao bih nabrajati još stotine takvih situacija...
Pomalo se šalim pišući vam jer zapravo ne znam kako da napišem koliko se osjećam odbačeno i koliko ne razumijem vašu šutnju. Žao mi je ako sam vas iznevjerio. Iako duboko u sebi ne znam zašto se od mene očekuje da vas razumijem, a vi me gledate kao da sam najgori neprijatelj i ne pokušavate razumjeti. Gotovo sam cijeli život krivio sebe, mislio da nešto nije u redu sa mnom... Tako su bar mislili svi oko mene. Ali onda sam se našao pred dva puta: ili završiti s ovim životom ili ga nastaviti živjeti. I uz silan trud da nađem u čemu sam to tolika greška prirode, izrod, nisam to mogao naći.

Teško mi je bilo prihvatiti da nisam kao većina oko mene. Ali sam se izborio za to. A vi ne pokazujete ni mrvicu truda, ne zanima vas da razmislite u čemu vas to vrijeđam ili što činim loše sebi ili drugima... što je to tako zlo?

Trudim se prihvatiti sve to... Ipak, ako ćemo skroz iskreno, stalo mi je da me volite. Stalo mi je da imam roditelje s kojima ću osjećati bliskost. To je valjda obitelj... Radim na tome da me vaše odbacivanje ne boli. Da vas ne trebam u životu i da ne trebam vaše prihvaćanje.

Možda kad odem, bit će lakše. Tražim načina samo ova država kao da je zatvorila sva vrata onima koji žele živjeti sami... Svejedno, najjeftinija varijanta bilo čega bit će manji zatvor od ovoga. Kad vam budem dalje možda će vam biti i manje bolno. Gej više neće biti u vašoj kući.

Ma da, jednom ću totalno iskorijeniti tu potrebu da me volite i da budemo obitelj... A onda i onu da želim da budete dio moje obitelji...

Marin

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved