Vanja (23)

Ne znam kako da sad to objasnim... Bojim se da će biti puno vike, povrjeđivanja, a mene će se izložiti kao glavnu metu... Misli su mi u neredu.... ne znam. Nekad mi se činilo da želim promijeniti spol. Sada više ne mislim tako, iako mi povremeno još uvijek pada na pamet...

Ljude zbunjuje moj izgled. Često me ne gledaju dugo, ne znam da li zato da njima ili meni ne bude neugodno. Nekad se dobro nosim s tim (valjda uz prkos i ponos), a nekad me je jako strah...naročito onih visokih ćelavih. Jednom su (naravno u čoporu) krenuli za mnom, jedan me uhvatio i rekao da najbolje da me skinu pa će se vidjeti što sam. Počeli su me navlačiti... Još uvijek to znam sanjati s razlikom što u snu ne uspijem pobjeći. Pa zašto ih toliko smeta moj izgled?

A i vas smeta. Odmalena je sa mnom bilo drukčije. Vi ste pokušavali puno vremena kroz neku odjeću ili neko ponašanje odrediti što ja to i kako trebam živjeti... Nije išlo. Pa ste odustali. Sad mislite da bi psiholog mogao pomoći vašem neuravnoteženom djetetu. Samo što je psiholog na „mojoj strani“. Srećom da ima i takvih.
Za sebe kažem da sam trans... nije da osjećam da je moj spol suprotan od onog kako se osjećam. Nije da osjećam da se ponašam u skladu sa svojim spolom. Jednostavno negdje to „žensko“ i to „muško“ nisu mene dopali.

Niti jedno niti drugo. Volim razgovarati s ljudima koji me razumiju... Tad i spol i rod diskutiramo do zore i prevrćemo sve moguće uzroke i društvene sustave otkrivajući što vodi čemu i kako nas to društvo trpa u obrasce, „misaone ćelije“ u kojima nam nije dobro. Na kraju svega, ja samo želim da me svi ostave na miru....Moja osobnost nikoga ne ugrožava. Nekada se tješim da je dobro da ne živim u primitivnoj sredini. Ali zapravo, nisam ni daleko...

U svakom slučaju, hoću vam reći da se ja nikad neću sramiti svog djeteta kao što se vi sramite mene. Sjest ću s njom ili njim i pričati o svemu. Znam da neću sve razumjeti, niti to itko može. Ali neću dopustiti sebi tvrditi da iza najdalje točke koju vidim na horizontu na postoji ništa.

Vanja (23)

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved