Online tribina: Dejtanje u doba korone

Posted in Najave

Mreža mladih Hrvatske i udruga LORI pozivaju sve zainteresirane na online tribinu Dejtanje u doba korone, koja će se preko platforme zoom održati u srijedu, 9. prosinca 2020. godine, s početkom od 17 sati.

U pitanju je treća u seriji online tribina MMH o mentalnom zdravlju mladih, ovaj put posvećena odnosima i vezama, romantičnim i seksualnim.

Iako su mnoge mlade osobe ove godine, uz potrebu za oprezom i distanciranje, čule riječi “Ma možeš ti i bez toga”, održavanje društvenih kontakata i odnosa i dalje nam je izuzetno bitno. Možda i bitnije nego ikad. U javnom prostoru, uz razgovor o potrebi za pridržavanje mjera i koliko su mladi pritom odgovorni, rijetko gdje se napravio prostor za to kako mlade osobe u nepredvidivom kaosu 2020. uspijevaju naći prostor za druženje, ljubav i intimnost, što je izrazito bitno za mentalno zdravlje svake osobe.

Zbog toga na ovoj tribini želimo porazgovarati sa stručnjacima/kinjama i samim mladim osobama o tome kako su pandemija COVID-19 i sve njezine posljedice utjecale na njihovu mogućnost da traže i ostvaraju nove veze i odnose ili da održavaju postojeće. Koliko je teško bilo održavati vezu s osobom za vrijeme lockdowna? Koliko je bilo teško započeti nešto s nekom novom osobom? Je li se priroda dejting aplikacija promijenila zbog drugačijih potreba za ljudskim kontaktom? Sve to želimo s vama istražiti kroz ovaj razgovor.

Gostuju:
- dr. sc. Tanja Jurin, univ. spec. klin. viša asistentica - psihologinja i seksualna terapeutkinja
- Nina Lišnić - izvršna urednica Reci.hr, portala o seksualnoj i reproduktivnoj svjesnosti, zdravlju i pravima
- dr. sc. Goran Koletić, asist. - sociolog koji trenutno priprema istraživanje na temu korištenja dating-appova i sekstinga u doba pandemije
- mlada heteroseksualna osoba (čekamo potvrdu)
- mlada LGBT osoba (čekamo potvrdu)

Moderira:
- Ivona Eterović – mag. psihologije i dio operativnog tima Mreže mladih Hrvatske.

Link za tribinu: https://zoom.us/j/92799167020, gdje se možete uključiti u razgovor i postavljati pitanja ili, ako ste više introvertni_e, pratiti uživo preko Facebook Livea na stranici Mreže mladih Hrvatske, gdje nam isto možete postavljati pitanja u komentarima.

 

Za sudjelovanje nisu potrebne prijave!
-------------------------------
Ovaj događaj organiziran je u sklopu programa Centri znanja za društveni razvoj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved