Radionica: Jogjakartska načela - međunarodne pravne norme u zaštiti ljudski prava LGBT osoba, Zagreb, 05.11.

Posted in Najave

Drage/i aktivistice i aktivisti!

Pozivamo Vas na radionicu: 
 „Jogjakartska načela - međunarodne pravne norme u zaštiti ljudskih prava LGBT osoba“
 
koja će se održati 05.11.2013. (utorak) u Zagrebu, s početkom u 18.00 sati
u prostorijama GONG-a, Trg bana Jelačića 15/4. Radionicu vode: Nevena Vučković Šahović (Beograd) i Kristijan Grđan (Zagreb).
 
Nevena Vučković Šahović profesorica je međunarodnog prava na sveučilištu UNION, Pravni fakultet u Beogradu, osnivačica Centra za prava deteta - Beograd i članica Odbora za prava djeteta UN-a 2003-2009 te je sudjelovala u samoj radnoj grupi za izradu Jogjakartskih načela te je jedna od potpisnica samih načela.
Kristijan Grđan je dugogodišnji aktivist za ljudska prava u Hrvatskoj, vjerujemo poznat većini vas.
 
Radionica je namijenjena aktivistima i aktivisticama koji/e rade na promociji i zaštiti ljudskih prava LGBT osoba. Želja nam je upoznati aktiviste/ice s važnošću Jogjakartskih načela, u ovom trenutku najopsežnijeg i najznačajnijeg pregleda obaveza država kada se radi o ljudskim pravima LGBT osoba.
 
Jogjakartska načela bave se širokim rasponom normi vezanih uz ljudska prava i njihovom primjenom na problematiku seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Načela utvrđuju obvezujuće međunarodne pravne norme kojih se sve države moraju pridržavati i predstavljaju obećanje drukčije budućnosti u kojoj sve osobe rođene slobodne i jednake u dostojanstvu i pravima mogu ostvariti to dragocjeno pravo stečeno rođenjem.
 
Svi/e sudionici/ice radionice dobit će primjerak izdanih Jogjakartskih načela na hrvatskom jeziku.
 
Radionica se odvija u sklopu projekta „Drugačije društvo je moguće: Ujedinjeni/e za LGBT ravnopravnost“ kojeg provodi udruga Zagreb Pride s partnerima - Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“, Domino - Queer Zagreb i Queer Sport Split. Projekt financijski podržava Europska unija kroz Europski instrument za demokraciju i ljudska prava (EIDHR),a financijski pokrovitelj konferencije je i Ured za udruge Vlade RH.
 
Dođite na radionicu, Jogjakartska načela izvanredan su alat koji aktivistima/icama pomaže u razvijanju daljnjih strategija, kampanja i projekata na području zaštite ljudskih prava LGBT osoba.
 
Molimo vas da potvrdite svoj dolazak na e-mail: loricure@yahoo.com ili na mob: 091 4934 133.
 
 
Radionicu organizira Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ u suradnji sa Zagreb Prideom.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved