Poziv zainteresiranima - organiziranje Rijeka Pridea

Napisao/la Think Pink. Posted in Novosti

Potaknuti/e prošlogodišnjom organizacijom Marša podrške za splitski Pride u Rijeci, želja nam je vidjeti postoji li interes lokalne (LGBTIQ) 

zajednice za organiziranje Rijeka Pridea 2013. godine. 

Ideja je da se oformi Organizacijski odbor od 10-tak osoba, koji će voditi organizaciju Pride-a u Rijeci (više o poslovima Organizacijskog odbora vidi u upitniku). Ovim putem te pozivamo da se uključiš i postaneš član/ica Organizacijskog odbora ili se priključiš timu volontera/ki. Bez obzira na prethodno volontersko i aktivističko iskustvo, seksualnu i rodnu orijentaciju, tražimo motivirane osobe, spremne na timski rad, otvorenost i realizaciju ideja. Više je područja na kojima se može raditi u organizaciji povorke ponosa, a odnose se na rad na PR-u i vizualnom identitetu, sigurnosti povorke, koordinaciji volontera/ki, te naravno na osmišljavanju te realizaciji same povorke. Osim same pripreme Povorke, volontiranje pruža mogućnost odabira teme, slogana i vizualnoga identiteta Povorke ponosa,  te rada s medijima i političkim strankama i institucijama.

Povorka ponosa prosvjedni je marš s političko-zabavno-kulturnim programom koji se kontinuirano održava u lipnju (od 2002. godine u Zagrebu i od 2010 u Splitu). Povorka ponosa predstavlja centralni, godišnji, javni, nekomercijalni i politički LGBTIQ događaj koji promiče ljudska prava LGBTIQ osoba, nenasilje, pravo na javno okupljanje i djelovanje, nepovredivost ljudskog dostojanstva, te slobodu izražavanja i kretanja.

Za prijavu je potrebno ispuniti upitnik koji se nalazi u privitku poziva te ga poslati na e-mail: rijekapride@gmail.com.

Ovaj poziv otvoren je do 07. travnja 2013. (nedjelja), nakon čega ćemo te putem e-maila obavijestiti o daljnjim aktivnostima.

Molimo te da ovaj poziv proslijediš svojim prijateljima/icama.

Upitnik Rijeka Pride 2013

Do skorog susreta,

Inicijalna grupa za održavanje Riječke Povorke ponosa

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved