Književni natječaj udruge LORI "OBOJIMO KNJIŽEVNOST DUGINIM BOJAMA"

Napisao/la LORI. Posted in Novosti

Udruga LORI i Ribook knjižara kao glavni sponzor ponosno vas pozivaju da sudjelujete u književnom natječaju za najljepšu kratku priču

s LGBTIQ tematikom autora i autorica s područja Republike Hrvatskekoji je otvoren od 11. travnja do 23. svibnja. Svi/e zainteresirani/e mogu poslati najviše 2 neobjavljene priče, ne duže od 1000 riječi na e-mail adresu drustveni_tim@yahoo.com, s naznakom ZA KNJIŽEVNI NATJEČAJ. Priču treba potpisati šifrom i poslati u jednom privitku, a u zasebnom privitku treba navesti svoje podatke: ime, prezime, dob, mjesto stanovanja, nekoliko riječi o sebi, svojim hobijima, ljubavi prema pisanju. Također, autori/ice trebaju naglasiti žele li da se njihove priče potpišu imenom i prezimenom ili pseudonimom. Pseudonimi ne smiju biti uvredljivi niti diskriminirajući.

Poslane priče ocjenjivat će i rangirati stručni žiri: Mima Simić, renomirana kritičarka, književnica, publicistica, dugogodišnja aktivistica za ljudska prava, prevoditeljica, rokerica i još mnogo toga; Suzana Tratnik, priznata slovenska spisateljica, prevoditeljica i publicistica, također vrlo angažirana zagovarateljica prava LGBT osoba, čije su knjige i kratke priče prevedene na dvadeset jezika a između ostalih na hrvatskom jeziku objavljen je i prijevod kratkih priča "U svojem dvorištu" (Kontra, 2011, prevela Ksenija Habek); te predstavnica LORI, Antonija Stojanović, voditeljica društvenog tima LORI i prevoditeljica, koja i sama ponekad "piskara", uglavnom kratke priče.

Za autore/ice najbolje rangiranih priča naš je glavni sponzor, Ribook knjižara, pripremio poklon-izdanja knjiga, a LORI poklon-pakete raznih iznenađenja.

Nakon natječaja, u dogovoru sa zainteresiranim autorima/icama, priče će biti objavljene na internetskoj i Facebook stranici udruge LORI, a potom i u e-knjizi (pdf izdanje).

Sudjelujte u natječaju koji promovira LGBTIQ književnost: OBOJIMO KNJIŽEVNOST DUGINIM BOJAMA!

Vaše LORI cure

 &

glavni sponzor:

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved