Izabrane najljepše priče u duginim bojama!

Napisao/la WEB tim. Posted in Novosti

Književni natječaj udruge LORI "Obojimo književnost duginim bojama" za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom autora i autorica s

područja Republike Hrvatske (otvoren od 11. travnja do 23. svibnja) donio je mnoge lijepe, emotivne te književno vrijedne priče. 

Članice stručnog žirija: Mima Simić, Suzana Tratnik i Antonija Stojanović imale su težak zadatak od svih pristiglih priča koje su zadovoljile kriterije natječaja odabrati 3 koje su se po književnim standardima izdvojile kao najvrjednije. Izabrane su sljedeće priče:

- prvo mjesto: "Cure se samo hoće zabaviti" autora Berislava Šege,

- drugo mjesto: "Nikad ne znaš..." autorice koja se potpisuje imenom Tamara Februar,

- treće mjesto: "Krčmarev sin" autora Dražena Horvata.


O ovim pričama članice žirija rekle su sljedeće:

"Cure se samo hoće zabaviti" - "Najjača i najuvjerljivija u smislu klasične priče, laganim ritmom razotkriva transrodnu osobu Alice i okolnosti u kojima živi. Sporedni likovi su također dobro ispisani" (Suzana Tratnik); "Vrlo neobična, jaka priča, nježni uvid u poteškoće transrodnih osoba u obitelji" (Antonija Stojanović);

"Nikad ne znaš" - "Prirodno napisana, preokret na kraju donosi drugi, svježiji pogled na LGBT brak" (Suzana Tratnik); "Neobična, draga, svugdje prisutna priča o odnosima među supružnicima" (Antonija Stojanović);

"Krčmarev sin" - "Dobra priča uvijek dokazuje kako se može mnogo reći na malo prostora. Dobro isprepliće svakidašnjicu u koju siječe iznimni događaj nasilja o kojem nitko ne želi govoriti" (Suzana Tratnik); "Jaka i topla priča, odličan prikaz izazova s kojima se susreću gej muškarci u malim sredinama" (Antonija Stojanović)

 

Za autore/ice najljepših priča glavni sponzor Ribook knjižara i LORI pripremili su poklon pakete i diplome koji će im biti poslani poštom. Pobjedničke priče objavljene su na web stranici udruge LORI.

Ovom prilikom udruga LORI i Ribook knjižara zahvaljuju svim sudionicima i sudionicama natječaja što su kroz pero dali svoj doprinos da OBOJIMO KNJIŽEVNOST DUGINIM BOJAMA!

Zato, kako je prijavljeno dosta lijepih, neobičnih, nesvakidašnjih priča, odlučeno je da ih, u dogovoru s autorima/icama, objavljujemo periodično na web i Facebook stranici udruge LORI. Time ćemo svi imati priliku čitati književnost u duginim bojama pisanu u našem kontekstu!


Poklon paketi pobjednicima/cama natječaja "Obojimo književnost duginim bojama"

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved