Istraživanje radnih uvjeta LGBTI osoba: učestala diskriminacija na radnom mjestu, poslodavci bez praksi zaštite

Napisao/la Think Pink. Posted in LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

U ponedjeljak, 6. veljače, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu predstavljeni su rezultati dvaju istraživanja provedenih u sklopu projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu”. Radi se o istraživanjima među LGBTI zaposlenicima i poslodavcima kojima je po prvi put u Republici Hrvatskoj istraživano područje antidiskriminacijskih politika i praksi na radnom mjestu vezano za LGBTI osobe.

Rezultate istraživanja predstavila je voditeljica istraživačkog tima doc. dr. sc. Jasminka Juretić; a u diskusiji nakon predstavljanja rezultata istraživanja sudjelovale su dipl. iur. Bojana Ivanišević, savjetnica za pravna pitanja na projektu te MA Marina Škrabalo iz udruge GONG i Zaklade Solidarna.

Panel: “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu: predstavljanje rezultata istraživanja”

Napisao/la Think Pink. Posted in LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

Panel "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu: predstavljanje rezultata istraživanja" održat će se 20. siječnja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Lepušićeva 6, dvorana A s početkom u 17 sati.

Kroz projekt „LBGTI ravnopravnost na radnom mjestu“, kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH, prvi je put u Republici Hrvatskoj istraživano područje antidiskriminacijskih politika i praksi na radnom mjestu vezano za LGBTI osobe. Tako će na panelu će biti predstavljeni rezultati: (1) istraživanja među poslodavcima u Republici Hrvatskoj o politikama i praksama vezanima za LGBTI zaposlenike te (2) istraživanja među LGBTI osobama o uvjetima na radnom mjestu.

LGBT prava na tržištu rada strateški su važna za aktualni društveni trenutak i budućnost

Napisao/la CroL.Hr. Posted in LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

Premda je u Republici Hrvatskoj u minulih desetak godina na području legislative razvijena solidna nacionalna antidiskriminacijska politika, još uvijek ne postoji učinkovit sustav zaštite LGBT osoba na tržištu rada.

Ljudskopravaške organizacije koje se bave pravima LGBT osoba, ali i one koje se bave radničkim pravima dosad su uglavnom bile zaokupljene vlastitim ciljevima, i tek u posljednje vrijeme dolazi do prvih oblika suradnje među njima.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (51) 212-186
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved