ILGA

Posted in ILGA


ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans And Intersex Association) je svjetska mreža nacionalnih i lokalnih grupa posvećenih ostvarivanju jednakih prava za lezbijke, gej muškarce, biseksualne, transrodne i interseksualne osobe. Osnovana je 1978. godine. Njezino članstvo broji više od 400 organizacija. Zastupljeni su svi kontinenti te oko 90 zemalja. Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" je članica ILGA-e.

Cilj ove organizacije je postizanje ravnopravnosti za lezbijke, gej muškarce, biseksualne, transrodne i interseksualne osobe te njihovo oslobađanje od svih oblika diskriminacije. Ovi ciljevi se nastoje ostvariti kroz svjetsku suradnju i zajedničku potporu članicama organizacije.

Organizacija usmjerava pažnju javnosti i vlada na slučajeve diskriminacije LGBT osoba kroz programe potpore i protestne akcije, povećanje diplomatskog pritiska, pružanje informacija te kroz rad sa međunarodnim organizacijama i medijima.

ILGA je mreža aktivista/kinja i za njezine uspjehe i napredak velikim dijelom su zaslužne mnoge grupe članice. Svaka organizacija sa poslovnim ili osobnim interesom za rad na području jednakih prava za LGBT osobe može se prijaviti kako bi postala članica ILGA-e.

Svakih godinu ili dvije, članice ILGA-e se okupe na svjetskoj konferenciji kako bi dale smjernice svojeg rada. Svjetska konferencija je najviše tijelo koje donosi odluke u svezi sa legislativom, primanjem novih organizacija u članstvo te unutarnjom i vanjskom organizacijom. Svaka članica organizacije na konferenciji može izraziti svoje mišljenje te ima pravo glasa.

Rad organizacije je određen pravilima (Constitution and Standing Orders) koje možete pronaći ovdje http://old.ilga.org/documents/ENG-ILGA%20Constitution-Nov08.pdf i ovdje  http://old.ilga.org/documents/ENG-ILGA%20Standing%20Orders-Nov08.pdf.

Više informacija o ILGA-i možete saznati ovdje http://ilga.org/ i ovdje http://www.ilga-europe.org/.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved