Tražimo volontere/ke!

Posted in LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

Pozivamo te da se uključiš u slanje poziva za sudjelovanje u Indikatoru ravnopravnosti na radnom mjestu.

 
U okviru projekta „LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“ razvijen je Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu za primjenu u Republici Hrvatskoj te će se pozivi poslodavcima za uključivanje u ovu važnu akciju po prvi puta u RH slati u ožujku 2017. Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu je evalaucijski alat u formi upitnika kojeg poslodavci mogu koristiti za unaprijeđenje svoje organizacijske kulture po pitanju ravnopravnosti na radnom mjestu za ranjive skupine s naglaskom na spolne i rodne manjine.

Tražimo: 5 volontera/ki

Istraživanje radnih uvjeta LGBTI osoba: učestala diskriminacija na radnom mjestu, poslodavci bez praksi zaštite

Posted in LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

U ponedjeljak, 6. veljače, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu predstavljeni su rezultati dvaju istraživanja provedenih u sklopu projekta “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu”. Radi se o istraživanjima među LGBTI zaposlenicima i poslodavcima kojima je po prvi put u Republici Hrvatskoj istraživano područje antidiskriminacijskih politika i praksi na radnom mjestu vezano za LGBTI osobe.

Rezultate istraživanja predstavila je voditeljica istraživačkog tima doc. dr. sc. Jasminka Juretić; a u diskusiji nakon predstavljanja rezultata istraživanja sudjelovale su dipl. iur. Bojana Ivanišević, savjetnica za pravna pitanja na projektu te MA Marina Škrabalo iz udruge GONG i Zaklade Solidarna.

Panel: “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu: predstavljanje rezultata istraživanja”

Posted in LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu

Panel "LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu: predstavljanje rezultata istraživanja" održat će se 20. siječnja na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, Lepušićeva 6, dvorana A s početkom u 17 sati.

Kroz projekt „LBGTI ravnopravnost na radnom mjestu“, kojeg financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH, prvi je put u Republici Hrvatskoj istraživano područje antidiskriminacijskih politika i praksi na radnom mjestu vezano za LGBTI osobe. Tako će na panelu će biti predstavljeni rezultati: (1) istraživanja među poslodavcima u Republici Hrvatskoj o politikama i praksama vezanima za LGBTI zaposlenike te (2) istraživanja među LGBTI osobama o uvjetima na radnom mjestu.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved