„Radnopravnost svima!“ na sjednici Povjerenstva za ravnopravnost spolova

Posted in Novosti


U srijedu, 20. siječnja 2021. godine LORI je prisustvovala 11. Sjednici Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova, prezentirajući problematiku ravnopravnosti LGBTI osoba na radnom mjestu u Hrvatskoj.

Predstavile smo i Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu, istraživanja među poslodavcima i LGBTI osobama iz 2017., te edukacije o LGBTI temama za poslodavce koje se provode u sklopu aktualnog projekta, „Radnopravnost svima!“. 

Ovom se temom LORI bavi aktivno od 2015. godine, kao partnerica na projektima „LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu“ te potom „Radnopravnost svima!“, a da je to itekako bitna problematika kojom se u Hrvatskoj treba više baviti pokazuju i rezultati istraživanja (Juretić, J.,  Jakovčić. I., 2017.): 75.1% ispitanih LGBTI osoba doživjelo neki od oblika diskriminacije, uznemiravanja i/ili zlostavljanja na radnom mjestu. 

I zato, ne posustajemo, „guramo“ dalje, ne posustajemo do konačne ravnopravnosti i pripremamo se za daljepobjede. Ovim putem pozivamo sve poslodavce iz Hrvatske na sudjelovanje u konferenciji 'Radnopravnost 2021. – radno okruženje ponosno na raznolikost' koja će se održati 18. i 19. ožujka 2021. online putem aplikacije Zoom.

 

  

Projekt „Radnopravnost svima!“ (eng. Workplace Equality for All) financira Europska unija iz programa o pravima, jednakosti i građanstvu (Poziv: REC-AG-2017/REC-RDIS-DISC-AG-2017) i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Projekt provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organiazcija Rijeka – LORI, Zaklada Solidarna iz Hrvatske i orgnizacija Tûmba iz Nizozemske.

 

Share

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved