Poziv na grupu podrške za LGBTIQ mlade

Posted in Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo

Drage naše i dragi naši, kako smo vam nedavno najavile, u travnju pokrećemo jednu novu aktivnost: grupe podrške za LGBTIQ mlade u Rijeci! U sklopu projekta Poštuj ljudska prava – gradi uključivo društvo, udruge LORI u Rijeci

i Zagreb Pride u Zagrebu pokreću grupe podrške za mlade LGBTIQ osobe (14-21 godina) s ciljem osnaživanja i pružanja psihosocijalne podrške LGBTIQ mladima.

Što je grupa podrške?

Grupe podrške zamišljene su kao sastanci, koji bi se održavali okvirno jednom mjesečno, gdje mlade LGBTIQ osobe u dobi od 14 do 21 godine mogu razmjenjivati svoja iskustva, osjećaje i razmišljanja, uz stručno vodstvo. Članovi i članice grupe međusobno si pomažu kroz razgovor u sigurnom okruženju i prijateljskom ozračju. Svrha grupe podrške je razvijanje samoprihvaćanja, samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Grupe će voditi LGBTIQ friendly savjetnici/ice, a prvi sastanak (u Rijeci) planiran je tijekom travnja.

Za mlade koji nisu u mogućnosti uključiti se u grupu, a trebaju savjet ili informacije o ovoj temi, organizirale smo podršku preko e-maila, piši nam na: queerpodrska@gmail.com, naše psihologinje će odgovarati na sve upite.

Kako se uključiti?

Prijave su obvezne putem e-maila. Za sudjelovanje u grupi podrške u Rijeci, piši na: queerpodrska@gmail.com. Pošalji nam svoje ime ili nadimak, dob i e-mail, a mi ćemo ti javiti vrijeme i mjesto održavanja grupe.

Promotivni letak u pdf formatu možete preuzeti na ovoj web adresi.

Slobodno podijelite informaciju sa zainteresiranim mladim LGBTIQ osobama! :)

____________________________________________________________________________

Ova aktivnost provodi se u okviru projekta „Poštuj ljudska prava - gradi uključivo društvo“.

Projekt "Poštuj ljudska prava-gradi uključivo društvo" provode Lezbijska organizacija Rijeka “LORI”, Zagreb Pride i Trans Aid s ciljem smanjenja homofobije i transfobije te izgradnje tolerantnog i uključivog društva. Projekt je financiran od strane Europske unije (program IPA 2012) i sufinanciran od strane vladinog Ureda za udruge, a traje 18 mjeseci (od studenog 2015. do svibnja 2017. godine).

Projekt provodi
Udruga LORI
www.lori.hr

Projektni partner
Zagreb Pride
www.zagreb-pride.net

Projektni partner
Trans Aid
www.transaid.hr

Projekt financira
Europska unija
ec.europa.eu/croatia/

IPA RH5

Projekt sufinancira
udruge.gov.hr

 

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved