Peer savjetovanje

Kako bi zajednici pružila dodatni izvor podrške, udruga "LORI" pokreće novi oblik savjetovališta – tzv. Peer savjetovalište. Riječ peer engleskog je podrijetla i označava vršnjake/inje, odnosno, kolege/ice ili ravnopravne osobe. Ova metoda savjetovanja odnosi se na organiziranu laičku pomoć putem koje osobe sa sličnim iskustvima savjetuju druge osobe.
Peer savjetovalište pruža mogućnost komunikacije sa savjetnicama koje su upoznate s tematikom i svakodnevnim problemima s kojima se susreću LGBTIQ osobe. Savjetovanje pruža mogućnost rada na samopoštovanju, emocionalnom prihvaćanju i rastu te razvoju osobnih potencijala klijenata/ica. Može se odnositi na razvojne teme, rješavanje specifičnog problema, donošenje odluke, sučeljavanje s krizom, razvijanje osobnog uvida i spoznaje, poboljšanje odnosa s drugima i sl. Ovakav oblik savjetovališta prakticira se diljem svijeta i mnoge osobe upravo iz njega dobivaju snagu za suočavanje s poteškoćama i problemima života u homo/bi/transfobičnom društvu.

Peer savjetovanje provodit će se na tri načina: osobno, telefonski i on-line. Ukoliko osjećate potrebu za savjetovanjem, želite razgovarati s nekim kako bi lakše riješili neku teškoću bez straha da ćete biti diskriminirani ili trebate informaciju o pitanjima seksualne orijentacije i/ili rodnog identiteta slobodno nam se obratite :)

Osobno savjetovanje

Za dogovor o osobnom savjetovanju, kontaktirajte nas telefonski na 091 4934133 ili e-mailom na loricure@yahoo.com
Telefonsko savjetovanje Kontaktirajte nas na (051) 212 186 ili na 091 4934 133, ponedjeljkom, utorkom i srijedom između 13 i 18h.

On-line savjetovanje

Pišite na loricure@yahoo.com

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved