Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

Queer - UP! Party @Smoqua 2021

Posted in Smoqua

Jeste li spremne/i?

Peti festival queer i feminističke kulture Smoqua samo što nije krenuo! Smoqua se ove godine održava od 7. do 9. listopada u Rijeci, okupljajući aktivistkinje i aktiviste te umjetnice i umjetnike iz više od 10 europskih zemalja (Ujedinjeno Kraljevstvo, Grčka, Srbija, Francuska...). Očekuje vas pregršt sadržaja: od performansa, izložbi, diskusija pa sve do radionica, predavanja...

S posebnim ushitom najavljujemo Queer-UP! Party koji se održava u OKC Palach u subotu, 9. listopada od 20 sati, a line-up je „zapaljujuć“:

Plesna grupa Strike a Pose! iz Zagreba vrelim vogue performansom predstavit će ballroom kulturu koja je nastala u afroameričkoj i latinoameričkoj LGBTIQ+ zajednici New Yorka. Na daskama OKC Palacha pojavit će se različiti plesni stilovi od old wayja, new wayja pa sve do vogue femme. Strike a Pose! godinama sudjeluju na natjecanjima na vogue balovima u različitim plesnim i runaway kategorijama po Europi.


Strike a Pose!: Nina Štura, Valentina Pandžić, Bruna Trze, Antonio Čavarović i Boris Vrdoljak

DJ-ica Senada Sevlić iz Novog Sada, poznatija kao Dead Trash Super Star, strastvena prema živopisnom disco stilu i berlinskoj elektro punktrash glazbi, rasplesat će nas i uvesti u svijet glazbe uz ritmove electortrash-a i disco zvuka uz koje nitko neće ostati u statičnom položaju. S druge strane, Dark Angel, njezin alter ego, voli dublji, minimalistički zvuk. Zato, svi/e na nožice lagane!


Senada Sevlić - Dark Angel

Atmosferu će svakako podići drag show Le Filip, amorfna satira o patrijarhalnom svijetu, koja nam prenosi dašak pariške queer scene. Za sebe kaže: Le Filip je orgazam vaših roditelja koji ste slučajno čuli u noći, topla i nespretna. Le Filip se ne objašnjava, ona osvaja.

Dolazi da vas zavede i osvoji duhovitim i senzualnim nastupom.


Le Filip (Filip Mrzljak); izvor: Facebook

Prepustimo se i zaronimo u queer i feminističku kulturu – vidimo se na Smoqui!


Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju. Na ulazu na Queer-Up! Party potrebno je pokazati EU digitalnu COVID potvrdu. Potvrdu možete zatražiti ako ste cijepljeni, ako imate negativan test na SARS-CoV-2 ili ste nedavno preboljeli bolest COVID-19.

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved