Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

GSG@Smoqua 2021: Fenia Kotsopoulou, Aylwyn Walsh i Simon(e) van Saarloos

Posted in Smoqua

5. festival queer i feminističke kulture Smoqua od 7. do 9. listopada 2021. okuplja aktivistkinje i aktiviste te umjetnice i umjetnike iz Ujedinjenog Kraljevstva, Grčke, Srbije, Francuske, Poljske... a performansi, izložbe, rasprave, radionice, predavanja, Queer-UP! Party, samo su neki od mnoštva sadržaja kojima u ova tri dana možete zaroniti u queer i feminizam.

Partnerice na Smoqui, još od njenih početaka, GSG ove nam godine u Rijeku donosi razne aktivnosti:

  • otvorenje izložbe „Devijantne žene“ , u četvrtak, 7. listopada u 19 sati u Delta Labu (Delta 5). Nagrađivana grčka interdisciplinarna umjetnica Fenia Kotsopoulou s adresama u Velikoj Britaniji i Nizozemskoj, i britanska znanstvenica/umjetnica/aktivistkinja Aylwyn Walsh istražuju osude ženskih tijela kada se ona smatraju devijantnima ili neposlušnima. Fotografijom, filmom i instalacijskim intervencijama istražuju zazorno žensko tijelo, dlakavost i neodređenost. Izložba ostaje otvorena do 21. listopada 2021. godine.


    Fragile Woman_ Fenia Kotsopoulou


    Un-archive_Fenia Kotsopoulou, Daz Disley with concept by Aylwyn Walsh

  • predavanje-performans „Igranje monogamije“ u petak, 8. listopada u 19 sati na adresi Križanićeva 6a, u izvedbi Simon(e) van Saarloos iz Amsterdama. Van Saarloos kritizira monogaman život i lažne utiske o sigurnosti, predlažući nemonogamni ljubavni život i drugačiji pristup vlasništvu i posjedovanju. Igranje monogamije će biti predstavljeno kroz dva povezana elementa: predavanje-performans na online platformi, i distribuciju knjižice s prevedenim poglavljem knjige, Antilomljivo: stvari koje napreduju iz nereda, koju je dizajnirala riječka umjetnica Ana Labudović.


    Simon(e) van Saarloos, Playing Monogamy

Prepustimo se raznolikom umjetničkom sadržaju, neka nas osvoji, šokira ili možda nešto sasvim treće! :)

Vidimo se na Smoqui! :)

 

*Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved