Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

Otvorenje izložbe Ne pretpostavljaj @Smoqua 2021

Posted in Smoqua

Na 5. festivalu queer i feminističke kulture Smoqua od 7. do 9. listopada ove godine možete posjetiti dvije izuzetne izložbe koje su za vas pripremile organizatorice LORI i partnerice GSG.

Pored izložbe Devijantne žene u organizaciji GSG-a prvog dana festivala, Smoqua će u Dnevnom Boravku (Ciottina ul. 12a) 8. listopada od 13 sati ugostiti otvorenje izložbe Vanje Brajković Ne pretpostavljaj. Trenutno nam dolazi iz Pule, a prvi se put javno predstavlja riječkoj i široj publici.

Izložba donosi autoportretnu priču i introspekciju stanja o transrodnosti i nebinarnosti, a dio je cjeline koja se bavi individuom, njenom verbalizacijom, načinima i izborima. Vanja komunicira s promatračima i promatračicama fotografijom, koja okupira pažnju izazivanjem spektra emocija.

Medij postavljen u središte promatranja je upravo tijelo, često doživljeno kao oznaka pripadnosti i identifikacije.  Odnoseći se kritički prema heteronormativima ova izložba ne nudi odgovore, rješenja i lagodni susret. Ona mijenja, potiče, izaziva društvene norme i pretpostavke o identitetu što potiče na važne iskorake u razumijevanju dominantnog dualističkog shvaćanja pitanja roda i spola. Izložbu je moguće pogledati do 22. listopada. 

Pridružite nam se na otvorenju izložbe i rastakanju patrijarhata. :)

Vidimo se u Dnevnom Boravku!

**Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved