Smoqua

Smoqua - Festival queer i feminističke kulture

Predavanja i razgovori @Smoqua 2021

Posted in Smoqua

Na 5. festivalu queer i feminističke kulture Smoqua od 7. do 9. listopada ove godine pored umjetničkog i kreativnog programa, možete se uključiti u panel diskusiju i predavanje nekoliko vrhunskih teoretičarki, aktivistkinja i umjetnika.

U petak, 8. listopada u 14:00 možete rezervirati za inspirativno predavanje Meredith Jones, australske transdisciplinarne znanstvenice sa Sveučilišta Brunel u Londonu. Njezina su istraživanja na sjecištu feminističkih teorija tijela, studija medija i rodnih studija te je stručnjakinja za društveno-kulturne aspekte Kardashianki. Na festivalu će profesorica Jones održati otvoreno online predavanje Konstruirano ja – Virtualna i stvarna medijska tijela, za sve zainteresirane osobe koje žele saznati više o temi brisanja granica između virtualnog i stvarnog u reprezentaciji tijela.


Meredith Jones

Ne propustite priliku upoznati i poslušati ovu vrsnu predavačicu, a pridružiti se možete klikom na Zoom link.

Istog dana u OKC Palach (Kružna 8) u 16:00 nas očekuje panel rasprava Žene i mediji – zauzimanje prostora u kojoj sudjeluju novinarka Danka Derifaj, članica feminističkog kolektiva fAKTIV Lorena Herceg i medijski umjetnik Željko Blaće. Na panelu raspravljamo o podzastupljenosti žena i problemu seksizma u različitim medijima te razmatramo mogućnosti otpora - od zauzimanja medijskih prostor, različitih novinarskih formi, do Wikipedije.  Razgovarat će se o novinarskom poslu gdje se žene nerijetko susreću sa seksističkim komentarima kojima se pokušava omalovažiti njihov rad te o uređivačkoj politici Wikipedije na hrvatskom jeziku koja odražava rodni nesrazmjer i marginalizira teme koje su vezane uz rod i seksualnost.

Pridružite nam se, kreirajmo važne dijaloge zajedno!

Vidimo se na Smoqui! :)

Naslovna foto by: Martina Šalov

**Udruga LORI kao glavna organizatorica događaja će naravno poštivati sve mjere i preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19, a kako bi Smoqua protekla u sigurnom i veselom ozračju.

Share

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved