Predstava "I Cyrano i djevojčica" & razgovor nakon predstave

Posted in Najave

Drage i dragi,

evo nas s novim događanjima i najavama u 2022. godini! :)

Na poziv HNK Zajc, prosljeđujemo informacije o jednoj zanimljivoj predstavi koja se bavi neuzvraćenom ljubavlju između dviju djevojčica, a nakon koje će biti upriličen i kratki razgovor s publikom.

„I Cyrano i djevojčica“ jest latinoamerička adaptacija „Cyrana de Bergeraca”, poznate drame francuskog pisca Edmonda Rostanda pisane u stihovima, nastaje u koprodukciji sa zagrebačkim Teatrom Poco Loco. Prokletstvo neuzvraćene ljubavi opisane u drami, smještene u današnje vrijeme, u ovoj adaptaciji odlazi korak dalje, pa tragična ljubavna priča postaje priča o neprihvaćenoj, drugačijoj ljubavi – ljubavi između dviju djevojčica.

Predstava je namijenjena srednjoškolskom uzrastu, no preporučuje se za cijelu obitelj. Guillermo Baldo napisao je tekst „I Cyrano i djevojčica” s kojim je osvojio Grand prix na Državnom natječaju za dramski tekst za kazalište za djecu, a koji organizira Argentinski kazališni institut.  

Nakon predstave bit će održan i kratki razgovor s publikom, gdje će Marta Brala, aktivistinja i članica Grupe Mladih LORI, diplomirana psihologinja i nebinarna osoba  govoriti o homofobiji, bifobiji, transfobiji, o situacijama s kojima se LGBTIQ+ osobe susreću u svom svakodnevnom životu. Osim Marte, govorit će i glumice zagrebačkog casta predstave Zrinka Kušević i Maja Katić.

KADA: u subotu, 22.1.2022. od 19:30.

GDJE: Dram(m)a centar Zajc (zgrada Delta), adresa Delta 5 (na katu).

Predstava se izvodi bez pauze i traje oko 55 minuta.

Ulaznice se mogu kupiti ovdje.

Više o predstavi možete vidjeti ovdje.

Bitna napomena: za sve starije od 16 godina kod dolaska u kazalište neophodna je EU digitalna COVID-potvrda.

Vidimo se u Delti! :)

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved