Podrži LORI i pokloni darove u duginim bojama

Posted in Najave

Drage i dragi,

kraj ove, već druge po redu jako neobične godine, mnogima nam je ipak po nečemu ostao običan - što pokloniti dragim ljudima? Ako ovih blagdana želiš razveseliti frendicu, curu, brata, kćer, ili sebe, a ujedno podržati rad udruge LORI, nastavi čitati, jer imamo super prijedlog za tebe!

Podrži LORI i pokloni darove u duginim bojama je mini kampanja kojom možeš podržati naš rad donacijom od 30, 50 ili 100 kuna, a za poklon odabrati između tri jednorog paketa u kojima se nalaze majice, platnene vrećice, ručno izrađeni nakit, zastavice, magneti i slične aktivističke sitnice. Ako još ne znaš što radimo i zašto nas podržati, proskrolaj malo niže.. A ako ti ovo međusobno darivanje i podržavanje zvuči kao dobra ideja, sve što trebaš učiniti je sljedeće:

  1. Odabrati paket koji želiš (niže su navedeni), ili samo jedan artikl,
  2. Javiti nam preko Facebooka ili Instagrama koji paket želiš i gdje ga možeš preuzeti, a napiši nam i boju/veličinu majice i platnene torbe
  3. Uplatiti nam donaciju (podaci navedeni niže), a nakon plaćanja, ne zaboravi nam poslati dokaz o uplati, zbog ograničenog broja paketa
  4. Preuzeti paket

Započelo istraživanje o iskustvima i potrebama mladih LGBTIQ osoba

Posted in Najave

Nedavna istraživanja o mladima u Hrvatskoj pokazala su razne zanimljive informacije. Neki od pozitivnih pokazatelja govore kako mladi u Hrvatskoj imaju najbolje digitalne vještine u Europskoj uniji (istraživanje Eurostata), su pozitivni prema EU (istraživanje MMH i V.U.K.) i smatraju da im je lakše naći posao od kako je Hrvatska postala članica EU. Ipak, neki od rezultata su zabrinjavajući – jedna trećina maturanata smatra da je homoseksualnost bolest, dok malo manje od polovice smatra da je u redu koristiti pozdrav „Za dom spremni“, prema istraživanju o političkoj pismenosti (IDIZ i drugi) provedenom u ožujku ove godine.

No što je sa iskustvima i potrebama LGBTIQ mladih? Istraživanja u Hrvatskoj u tom području su rijetka, i zbog toga su u sklopu projekta “Podržimo uključivo obrazovanje – gradimo sigurnu budućnost”, kojeg provode Lezbijska organizacija Rijeka „LORI“ (nositeljica), Dugine obitelji i Norsensus Mediaforum (partnerice na projektu) ove udruge odlučile provesti istraživanje o iskustvima i potrebama mladih LGBTIQ osoba od 15 do 30 godina.

Poziv za LGBTIQ umjetnike/ice i istraživače/ice – PRIJAVI SE NA REZIDENCIJALNI PROGRAM U NEW YORKU

Posted in Najave


Kuća Neda je residency program u Brooklynu, NY namijenjen LGBTQ osobama iz Hrvatske i zemalja iz regije. Održava se jednom godišnje u trajanju od četiri tjedna – ove godine to je od 20. prosinca 2021. do 20. siječnja 2022. Program je namijenjen umjetnicima/cama i istraživači(ca)ma u području vizualnih umjetnosti. Sudionici/ice programa imaju prilike raditi istraživanje iz područja po svom izboru. Program pokriva pun trošak smještaja i stan na korištenje u dogovorenom razdoblju.

Prijave su otvorene do 1. rujna 2021., prijaviti se mogu osobe starije od 21, u bilo kojoj životnoj dobi. Prijave su otvorene za cis, trans žene, interspolne i non binary osobe.

Pozivamo vladajuće da javno osude i zaustave mržnju prema LGBTIQ osobama - odmah

Posted in Najave

Posljednjih dana demagogija kulminira javnim prostorima u Hrvatskoj i ponovo pokušava zatrovati naše umove. Određene političke stranke pokušavaju monopolizirati vrijednosti kao što su obitelj, ljubav i brak pozivajući se na 'tradiciju' koja nas treba očuvati od agresivne 'LGBTIQ propagande'.

Ovakvo netočno koketiranje s terminologijom i poistovjećivanje ljudskih života s propagandom radi mobilizacije biračkog tijela od strane onih koji ni akronim LGBTIQ ne znaju izgovoriti na hrvatskom jeziku, ne samo da je svjesno obmanjivanje javnosti, nego je i potpuno nehumano. Toliko o našoj tradiciji. Zbog čega se identifikacija tradicionalnog pronalazi u agresivnom homofobu i transfobu, a ne u sugrađaninu i sugrađanki istospolne orijentacije i/ili nebinarnog rodnog identiteta koji/a isto voli svoju obitelj i državu?

LORI na razgovaraonici u Varaždinu

Posted in Najave

Na poziv udruge mladih Varaždinski underground klub tj. V.U.K., LORI ekipa održat će razgovaraonicu u tom gradu u utorak, 29. lipnja od 18 sati u ugodnom P4, prostoru za razvoj urbane kulture mladih.

Gledat ćemo kratku retrospektivu LGBTIQ zbivanja i aktivizma u Hrvatskoj o prvom desetljeću 2000-ih, pričat ćemo o tome kako se društvo promijenilo zadnjih 20 godina, pravima LGBTQI+ osoba, o outanju, važnosti podrške bliskih ljudi u procesu coming out-a, kako se nositi s (ne)prihvaćanjem i još puno toga.

Lori

Lezbijska organizacija Rijeka "LORI" osnovana je 19. listopada 2000.g.
Cilj udruge je informiranje i ...

više o lori

Volontiranje

Organizacija koja cijeni svoje volontere i volonteri koji cijene sebe i svoj rad su ključni element uspješnog partnerstva.

priključi se

Podržite nas

Podrška, informacije, savjetovanje.

Podržite LORI

Kontakt

Janeza Trdine 7/IV, 51000  Rijeka
+385 (0)51 212 186
+385 (0)91 593 4133
+385 (0)91 493 4133
loricure@yahoo.com

Copyright © 2010 LORI, All Rights Reserved